Още двама са арестувани във връзка с камиона-ковчег

1249
Още двама са арестувани във връзка с камиона-ковчег
Снимка: Getty Images/Guliver

Още двама души са арестувани във връзка с откритите 39 тела в камиона-ковчег в британското графство Есекс, предава лондонската медия Sky News.

Арестуваните са задържани по обвинения в трафик на хора и убийство. Така общо трима души за момента са в ареста във връзка с инцидента, заедно с шофьора на камиона Мо Робинсън, открит в град Грейс.

Служителите на китайското посолство във Великобритания ще посетят мястото, където бяха намерени 39 тела в камион

Служителите на китайското посолство във Великобритания ще посетят индустриалния парк в графство Есекс, където бяха открити телата на 39...

Арестуваните са мъж и жена на по 38 години. Арестът е извършен в Уорингтън, Северна Англия, според полицията в Есекс. Операцията по задържането им е част от разследването на инцидента в Есекс.

Британската полиция продължава да разпитва шофьора на камиона с над 39 души, открити мъртви в хладилно ремарке в Есекс, предава ВВС. 25-годишният Мо Робинсън от Портдаун, графство Арма в Северна Ирландия, беше арестуван по подозрение за убийство в сряда от полицията в Есекс. Служители в Северна Ирландия извършиха обиски в две къщи, а Националната агенция за борба с престъпленията заяви, че работи за идентифициране на „организирани престъпни групи, които може да са играли роля в случая“.

Полицията заяви, че най-вероятно жертвите са с китайско гражданство, но „картината може да се промени“, тъй като техните самоличности още не са установени. Новината получи силен отзвук в Китай и предизвика официални лица да заявят на 25 октомври, че все още работят за потвърждаване на самоличността на осем жени и 31 мъже, открити в задната част на хладилно ремарке в графство Есекс. Китайското посолство в Лондон уточни, че е в близък контакт с британската полиция.

В същото време инцидентът показва промяна в мигрантските маршрути. През последните години опитите на мигрантите да достигнат Великобритания се бяха насочили към френския порт Кале. Сега маршрутът се е преместил към белгийската част на Европейски път Е40, съобщава BTV.

Стана ясно кой е шофьорът на камиона-ковчег, открит във Великобритания

Задържаният шофьор на камиона с откритите 39 тела в Англия се казва Мо Робинсън от северноирландския град Портадаун, съобщава "Скай нюз...

По първоначални данни камионът е минал през белгийското пристанище Зеебрюге, откъдето с ферибот е пристигнал във Великобритания. Белгийската прокуратура, която води собствено разследване, заяви, че в момента се установява кога и къде жертвите са качени в хладилния контейнер.

"Имаше пренасочване на миграционния маршрут от Кале към белгийската част на Европейски път Е40", казва Стеф Янсенс от белгийския федерален център по миграция. Престъпни групи, занимаващи се с трафик на хора, установили контрол над паркингите по магистралата Брюксел-Северно море (белгийската част на магистрала Е40), които служат за сборни пунктове на мигрантите.

През последните две години се забелязва дори изместване на маршрутите още по на север, в търсене на места с по-занижени пристанищен контрол и мерки за сигурност.

"Това явление се измести и към Антверпен и пристанища като Хук ван Холанд в Холандия, защото тези пристанища са по-малко натоварени и там не се извършва чак такъв контрол", заяви той.

Камионът-ковчег, открит във Великобритания, е с българска регистрация

Откритият в графство Есекс камион с 39 човешки тела е с българска регистрация. Българското посолство в Лондон получи тази информация от...

По думите на експерта мигрантите плащат до 6000 евро за "гарантирано" преминаване във Великобритания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Нарушаване на пътните правила в чужбина: ЕС с по-строго законодателство

Нападение с нож в училище в Уелс, има ранени

Истинската причина за ареста на заместника на Шойгу е държавна измяна. Песков: Това са глупости

За първи път Киев и Москва преговаряха за връщане на украински деца: Какви са резултатите?

Факт е първата директива в ЕС за правата на работещите през онлайн платформи

Не искал руски паспорт: 88-годишен украинец избяга от окупирания Донецк с една раница на гръб

Руски заплати и отгоре, но няма лекари, учители, инженери в окупираните украински земи

"Мръсното бельо" на арестуван за корупция заместник на Шойгу бързо излиза: Живеел като герой от "Майстора и Маргарита" (ВИДЕО)

"Герой" от "спецоперацията": Бивш наемник на "Вагнер" влиза в затвора за жестоко изнасилване и убийство

Великобритания ще предаде на Украйна за първи път високоточни бомби с лазерно насочване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа