X
 
 

Папа Франциск се моли за парижани след пожара в "Нотр Дам"

1921 2
photo of Папа Франциск се моли за парижани след пожара в "Нотр Дам"
Снимка: iStock/Guliver
Папа Франциск е заедно с Франция и се моли за католици и парижани, след опустошителния пожар, който бушува в емблематичната катедрала "Нотр Дам" в сърцето на града, заявиха от Ватикана.

"Папата е близък до Франция и се моли за френските католици, и за хората в Париж в лицето на ужасния пожар, който опустоши катедралата "Нотр Дам", написа в Тwitter Алесандро Джисоти, ръководител на пресцентъра на Ватикана.

Снимки: Getty Images/Guliver

"Той отправя молитвите си за тези, които се опитват да се изправят пред тази драматична ситуация", добави Джисоти.

Припомняме, че вчера пожар опустоши голяма част от прочутата парижка катедрала. Целият покрив се срути. За щастие - бедствието не е засегнало основата на сградата. По предварителна информация огънят е възникнал по време на реставрации.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
    Папата няма ли да даде някое Евро.
  • Борис Станимиров 1 Борис Станимиров преди 4 месеца Профил на трол?
    Дано в тази трагична нощ повече хора са си дали сметка колко пуста и празна е европейската цивилизация без християнското си наследство. Каква дупка зее в сърцето на Европа без благодатния покров на Божията Майка. Храмът е много повече от "архитектурен шедьовър", "историческо място" и "туристически обект". Той е преди всичко дом Божи - дом на онзи Дух, който вдъхва виж още ›› живот на материята и я прави да плаче и да се радва. Едва ли човечеството би потънало в такава скръб за някой от замъците по Лоара, центъра Помпиду, Операта Гарние или Триумфалната арка. Със сигурност парижани, които нощес пееха на колене Аве Мария по улиците на Латинския квартал днес са по-тъжни, но и по-силни от вчера. Камъкът ще бъде издигнат отново, фреските изписани, златният варак положен и стъклописите отново ще изгреят в пълното си вълшебство. Може би целият християнски свят ще сплете ръце в това дело. Богатий с парите, учений с ума...Това е по силата на човеците. Било е и ще бъде. Идва седмицата на Онзи Храм, който разрушен се въздигна за три дни. Да помислим за разликата между храмовете от камък и Храма от Дух. Този е, който прави Европа вечна и непобедима. Йоан 2:19-21
Последно в Актуално