X
 
 

Пендаровски не очаква по-ясен сигнал от Макрон

470 0
Пендаровски не очаква по-ясен сигнал от Макрон
Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски, който е в Париж за участие във Форума за мир, ще разговаря днес с френския президент Еманюел Макрон, съобщава МИА, цитирана от БГНЕС.

Преди седмица той обяви, че ще използва тази възможност, за да изложи аргументите на Скопие относно европейската интеграция на страната и да чуе мотивите на Макрон по въпроса за разширяването на Евросъюза.

Пендаровски подчерта, че държавата няма никакви резерви по отношение на обявената нова методология.

Той смята, че очаква страната да получи по-ясен сигнал дали може да се очаква промяна в неблагоприятната ситуация, възникнала при последната среща на върха на ЕС, основно заради отказа на Франция да одобри начало на преговорите за присъединяване с Албания и Северна Македония.

Държавният глава все пак уточни, че няма особено големи очаквания от тази среща, тъй като нито  САЩ, нито Германия не са успели да убедят френския президент да преразгледа позицията си.

Париж настоява преди да продължи разширяването, да бъде проведена вътрешна реформа в Европейския съюз и да се промени методологията за приемане на нови членове.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално