Песков отговори на обвиненията за отравяне на бившия руски разузнавач Сергей Скрипал

3247
Песков отговори на обвиненията за отравяне на бившия руски разузнавач Сергей Скрипал
Снимка: Getty Images

Обвиненията за участие на Москва във възможно отравяне на бившия полковник от Главното разузнавателно управление (ГРУ) Сергей Скрипал не са закъснели, заяви пред журналисти прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от РИА Новости.

"Не мога да коментирам това. Както се казва на руски, не ни накараха да чакаме дълго. Разбирам, че това не се превежда лесно на английски, но, все пак...", заяви Песков, отговаряйки на въпрос как се отнасят в Кремъл към коментарите в западните медии, че Русия е участвала в инцидента.

Нов случай "Литвиненко" във Великобритания?

Бившият полковник от разузнаването на Русия Сергей Скрипал е пострадал тежко при досег с неизвестно вещество в търговски център в англи...

Той подчерта, че Кремъл не разполага с никаква информация по повод на това, с какво се е занимавал Скрипал и с какво може да е свързана трагичната ситуация, пише още агенция "Фокус".

Вие знаете как той се оказа на Запад, в резултат от какви действия и решения. Няма да го повтарям“, добави прессекретарят на Путин, като отбеляза, че Москва винаги е готова за сътрудничество в разследването.

Припомняме, че през 2006 година Скрипал беше осъден в Русия на 13 години лишаване от свобода за шпионаж в полза на Лондон. Той се оказа във Великобритания четири години след като беше помилван и обменен за десет души, задържани в САЩ.

В понеделник, на Скрипал и на младата жена, която е била с него, им е прилошало на пейката пред търговски център в Солсбъри. Според данни на медиите, 66-годишният Скрипал в момента е в интензивното отделение на болница, а неговата 33-годишна спътница също се намира в критично състояние.

САЩ счита, че Русия нарушава договори от времето на Студената война

САЩ обвиняват Русия в нарушаване на договорите от времето на Студената война, предаде AFP, цитирана от агенция "Фокус". В четвъртък сл...

На мястото на инцидента полицията е открила неизвестен предмет, който е бил забелязан и прибран от полицията. Към момента не е известно какво вещество е предизвикало отравянето.

Членът на комисията на руската Държавна дума за сигурност и противодействие на корупцията Андрей Луговой коментира специално за РИА Новости, че информацията за отравянето на Скрипал е пропагандистка клевета.

„Отчитайки, че във Великобритания постоянно се случват различни истории с избягали от Русия джентълмени, едва ли някой е особено впечатлен“, заяви депутатът.

„По законите на този жанр, конфликтът е изчерпан, защото Скрипал беше арестуван, беше осъден, понесе наказанието си, а след това бе помилван и предаден“, добави той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Руските ракети поразиха Днепропетровска област, Полша пак вдигна самолетите си (СНИМКИ)

Над целта: Чехия договори доставка на 1 милион снаряда за Украйна

Атака с "Кинжал"-и: Русия пак обсипа Украйна с ракети и дронове*

Германия: Израел да се откаже от Газа след края на войната

Френски представители се срещнаха със Зеленски, потвърдиха подкрепата за Киев (ВИДЕО)

Шедьоври оживяват в уникална изложба в Лондон (ВИДЕО)

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 29.03 - Задава ли се голяма руска офанзива?

Русия наложи вето в ООН на резолюция, засягаща Северна Корея

Макрон: В Г-20 трябва да сме единни, преди да поканим Русия

Говорител на "Ислямска държава" похвали атентата край Москва

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа