Политик: Русия е в агония. Путин подобно на Кадафи и Милошевич тръгна вабанк

21712
Политик: Русия е в агония. Путин подобно на Кадафи и Милошевич тръгна вабанк
Снимка: Getty Images

"Дали Путин ще бъде разтерзан от тълпата или ще умре зад решетките - ще видим скоро. Но Русия отново я чака 1917-та година - кървави кланета, смут и гражданска война." Това написа Антон Геращенко, бивш зам.-министър на вътрешните работи на Украйна в профила си във Facebook.

Ситуацията, в която Путин вкара Русия с последните си решения, той описва като агония, сравнявайки руския президент с Муамар Кадафи и Слободан Милошевич. Също като тях той очевидно вече няма какво да губи и единствено се опитва да отложи предизвестения си край.

Ето какво още пише Геращенко:

"Цар Николай II, когато решава да влезе във войната, също не е мислел, че три години по-късно ще бъде свален от престола, а след още година - застрелян от болшевиките в мазето, заедно с цялото си семейство.

Това не е блъф: Путин директно заплаши Запада с ядрен удар (ВИДЕО)

Руската федерация ще използва ядрено оръжие в случай на заплаха за нейната териториална цялост. Русия ще осигури своята независимост с ...

След блестящата победа на Въоръжените сили на Украйна в Харковска област и позорното бягство на руската армия, Путин и неговото близко обкръжение за първи път наистина погледнаха в бездънната пропаст и гробният хлад премина по гърбовете им.

Умът им стигна, за да разберат, че след следващите атаки на Въоръжените сили на Украйна цялата отбранителна линия от Купянск до Херсон ще се пръсне по шевовете и няма да е възможно да се запуши нито от отряди наемници, нито от "тик-ток“ войските на Кадиров. Но прогресивното разпадане на личността, заедно с шизофренията, очаквано не подсказаха на Путин по-добър изход от това да хвърли ново пушечно месо в пещта на войната.

ОЩЕ: Русия затегна наказанията за военните за дезертьорство и предаване в плен 

Решението за провеждане на фалшивите референдуми с последващо включване на временно окупираните територии в състава на Руската федерация беше само повод да се въведе частична мобилизация, за да се запушат по някакъв начин дупките след масовото дезертиране."

Нататък Геращенко предупреждава, че сега "стотици хиляди млади руснаци ще платят с живота си за престъпната авантюра на Путин".

Путин със специално обръщение за хода на войната в Донбас

Президентът Владимир Путин направи специално обръщение към руската нация по повод хода на "спецоперацията" (както в Русия наричат война...

Той припомня, че по-рано Путин правеше всичко възможно, за да избегне мобилизацията, тъй като отлично знаеше, че според проучванията на общественото мнение подобна идея се подкрепя едва от 10% от руското население.

"Ще бъдат ли боеспособни зле обучените и набързо сглобени мобилизирани части върху старата, ръждясала военна техника от 60-80-те години? Ще могат ли да устоят на атаките на Въоръжените сили на Украйна, въоръжени с HIMARS и други най-модерни оръжия на НАТО? Очевидно не", продължава украинският политик и добавя, че насила мобилизираните руснаци нямат мотивация да умират "за налудничавите идеи на Путин за възстановяване на СССР". Тези, които искаха да воюват срещу Украйна доброволно или за пари, вече го направиха, допълва Геращенко като уточнява, че голяма част от тях загинаха във войната или се върнаха в Русия инвалиди.

"Връщайки се у дома след изгубената война, те ще дестабилизират Русия, потапяйки я в нов ужасен смут." Путин не таи надежда, че западните съюзници на Украйна изведнъж ще се уплашат от него и ще спрат да подкрепят Киев с оръжия, пише още Геращенко.

Според него целта на мобилизирането вече не е да се победи Украйна. Защото самият Путин вече не вярва в това. "Той просто иска да се опита да отложи края си, който е неизбежен. След предстоящото безумно решение за анексирането на суверенна територия на Украйна процесът на разпадане на Русия само ще се ускори. Никой не може да върне колелото на историята назад!", завършва политикът.

ОЩЕ: Politico: Русия крие корабите си, Черноморският й флот е почти смазан

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Откриха над 220 кг кокаин сред банани в магазини в Германия

Белгия ще достави изтребители F-16 на Украйна още тази година

Украйна превръща леките си самолети в бомбардировачи

Русия обяви атаки срещу две болници в Киев, тече спешна евакуация (ВИДЕО)

Столтенберг: Заговорите на Русия няма да спрат подкрепата ни за Украйна

Удължиха с година евросанкциите за дестабилизиране на Молдова

Русия набира 18-годишни ученици за войната с обещанието: Сега войната е научна, не се умира лесно (ВИДЕО)

Полша и Германия обещаха да не депортират украинци с изтекли паспорти

Папата каза коя настолна игра носи "глътка свеж въздух"

Патрушев призна заплахата от разпад на Русия заради мигрантите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа