X
 
 

Правителството в Италия може да падне още днес

1407 0
photo of Правителството в Италия може да падне още днес
Снимка: Getty Images
Очакваното разпадане на управляващата коалиция и правителство на Италия вече е неизбежно и ще стане факт съвсем скоро. Това стана ясно от думите на вицепремиера и председател на "Движение Пет Звезди" Луиджи Ди Майо, който благодари на премиера Джузепе Конте за работата му на поста.

"Каквото и да се случи, исках да ви кажа, че за мен беше чест да работим заедно в това правителство", каза Ди Майо.

Италия тръгна към предсрочни парламентарни избори

Крайнодесният вицепремиер и министър на вътрешните работи на Италия Матео Салвини трябва да оправдае решението си да провокира политиче...

Конте ще се обърне към парламента по-късно днес, за да защити управлението си, след като другата партия в управляващата коалиция – "Лига" на Матео Салвини обяви, че ще внесе вот на недоверие към правителството.

Парламентарното гласуване все още не е насрочено и има голяма несигурност как ще приключи политическото сътресение.

Очаква се обаче Конте да подаде оставка по-късно през деня, което ще принуди президента Серджо Матарела да започне официални консултации с партиите, за да види дали може да се сформира нова коалиция. Ако не успее, той ще разпусне парламента и ще свика предсрочни избори.

Лидерът на "Лига" Матео Салвини поиска нови избори, 3 години и половина преди редовния вот, тъй като е уверен, че нарастващата му популярност в социологическите проучвания ще му позволи да управлява самостоятелно.

Салвини заплаши с разваляне на управлението в Италия и предсрочни избори

Италианският вицепремиер и лидер на партия "Лига" Матео Салвини отбеляза несъгласието на партията му с "Движение 5 звезди", и отново об...

Ди Майо заяви, че депутатите от "Пет Звезди" ще подкрепят Конте, който е професор по право без политическа принадлежност. "Всеки от нас знае, че сме от правилната страна на историята", написа Ди Майо в публикация във Facebook.

"Лигата ще трябва да отговаря за грешното си решение да развали всичко, започвайки правителствена криза в средата на август ... само за да гони урните", добави политикът.

Според източници на Reuters опозиционната Демократическа партия на Италия поддържа "добри" първоначални контакти с партията на Ди Майо заради възможността за създаване на нова коалиция.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Реакциите на всяка зодия в конфликтна ситуация

Конфликтите са нещо, с което се сблъскваме ежедневно. Без значение дали става въпрос за спор с колега, роднини или просто проблми с трафика, конфликтите...