Предотвратиха терористичен акт във Франция

7614
Предотвратиха терористичен акт във Франция
Снимка: Gettyimages

Въоръжен мъж откри огън при „терористично нападение“ във високоскоростния влак от Амстердам за Париж в петък, ранявайки най-малко двама души преди да бъде обезвреден от двама американски пътници. Мотивите за стрелбата остават неизвестни, макар фреската прокуратура да съобщи, че разследването се води от антитерористични следователи, съобщи CNN.

Заподозреният, арестуван на жп гара в Северна Франция, е идентифициран като 26-годишен от Мароко или марокански произход, известен на разузнавателните служби.

Стрелба и взрив пред дворец в Истанбул

Двама нападатели са открили огън по полицаите на входа на двореца Долмабахче в Истанбул. По-късно те са били задържани, съобщи CNN Turk...

 

Според първоначалната информация от разследващите, мъжете надвили нападателя са американски войници, които го чули да зарежда своите оръжия в тоалетната на влака, докато влакът бил на белгийска територия, и го причакали пред нея. След това той бил арестуван, когато влакът спрял на гарата в Арас с 554 пътници, съобщиха от железопътната компания.

Нападателят носил няколко оръжия в багажа си, сред които „Калашников“, автоматичен пистолет, остриета.

Един от пострадалите е бил уцелен от куршум, но няма опасност за живота му. Вторият пострадал е с порезна рана на лакътя. По неофициална информация пострадалите са американец, вероятно един от обезвредилите го, и британец.

Атентаторът от Банкок е бил заснет от охранителните камери

Ръководителят на хунтата в Тайланд съобщи, че властите в страната преследват мъж, който е заподозрян в извършването на атентата в цен...

Френският актьор Жан Юг Англад, снимал се във филмите на Люк Бесон „Никита“ и „Леон“, както и в сериала „Семейство Сопрано“, е леко ранен при инцидента в бързия пътнически влак „Талис“ . Той пострадал чупейки стъклото на алармата във влака.

Нападателят е бил отведен в 06.30 часа българско време в департамента по борба с тероризма на прокуратурата на Париж, където ще бъде проведен разпит.

По-рано той е бил разпитван от сътрудниците на правохранителните органи в Арас.

Снимка: архив

Вероятността за атентат сега е по-голяма от тази преди атентата в Сарафово

Крайната бедност и социална изолация, с които се характеризират някои общности в страната, увеличават уязвимостта им към радикални рели...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа