Протестиращи и полиция стигнаха до сблъсъци в Украйна

22362
Протестиращи и полиция стигнаха до сблъсъци в Украйна
Снимка: Getty Images / Guliver

Напрежението в Украйна ескалира след решението на страната да спре процеси по присъединяване към Европейския съюз. Хиляди про-европейски настроени протестиращи се опитаха да щурмуват сградата на правителството в столицата Киев в неделя, стигайки до сблъсъци с полицията. Органите на реда използваха сълзотворен газ, за да разпръснат демонстрантите, предаде АФП, цитирана от Стандарт Нюз.

Протестиращите се опитаха да пробият полицейския кордон около сградата, като някои хвърляха камъни и удряха полицаите, съобщава кореспондент на АФП. Сблъсъците между протестиращи и полиция в Киев започнаха още в петък вечер, като се очакваше те да продължат и днес.

Тимошенко призова за протести заради провала с ЕС

Лидерката на опозицията в Украйна Юлия Тимошенко, която се намира в затвора, призова сънародниците си да излязат на улицата и да прот...

Междувременно украинската опозиция обяви безсрочна акция в подкрепа на евроинтеграцията, предаде Интерфакс. Заместник-ръководителят на партия „Батькивщина”, депутатът Александър Турчинов, заяви, че акцията с искане да бъде подписано Споразумението за асоциация с ЕС ще продължи колкото е необходимо.

Припомняме, че преди броени дни управляващите в Украйна взеха решение да прекратят процеса по приемането на страната в Европейския съюз. Мнозина предполагат, че влияние за това е оказала Русия, чиито президент Владимир Путин неведнъж изразяваше резервите си относно процеса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа