Путин е едно лидерче, което убива не само украинците, но и собствения си народ: Зеленски пред италианските медии (ВИДЕО и СНИМКИ)

4944
Путин е едно лидерче, което убива не само украинците, но и собствения си народ: Зеленски пред италианските медии (ВИДЕО и СНИМКИ)
Снимка: принтскрийн/Facebook/Офіс Президента України

"Путин е едно лидерче, което убива не само украинците, но и собствения си народ, за да си спаси поста." Това каза украинският президент Володимир Зеленски в интервю за италианските медии (ВИДЕО). "Не съм склонен да разговарям с Путин. За какво ще говоря с него? Не може да се посредничи с Путин. Ние знаем какво представлява той. Той убива", заяви Зеленски и припомни до какво е довел опитът за посредничество, заложен в Минските договорености. "Осем години и нула резултати", каза той.

ОЩЕ: Не искахме Минските споразумения да работят: Сивият кардинал на Путин го призна

Пригожин не вярва на Зеленски: Почнахте контраофанзивата с пълна сила

"Украинското контранастъпление върви с пълна сила. Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) вече захождат по фланговете при Бахмут. За съжален...

Украинският президент подчерта, че сега е нужна контраофанзива, за да бъдат изтласкани руските окупатори извън украинската територия. Това, според него е единственият начин за решаване на конфликта в Украйна. "Когато ние стигнем до границата с Крим, подкрепата за Путин в Русия ще падне и той ще трябва да намери начин да излезе от ситуацията. Не сме далеч от този момент", заяви Зеленски.

Източник: принтскрийн/Facebook/Офіс Президента України

Той отправи предупреждение и какво ще се случи, ако Украйна загуби войната. "Ако Украйна падне, следващата стъпка е Молдова и после балтийските страни. Ако Путин стигне до това, може би не до Италия, но до балтийските страни, те са членове на НАТО и вие ще трябва да изпратите на война вашите синове", каза Зеленски. "Ще трябва да изпратите вашите синове, вашите бащи да водят тази война. Така че е по-добре да ни помогнете, вместо да пращате на война собствените си деца", заяви още украинският президент.

Относно предстоящата контраофанзива той коментира, че не може да посочи по какъв начин точно ще стане това нито точния момент, но "вие ще видите резултатите". Украинският президент добави и че ако предостави повече подробности по темата, това няма да е от помощ за Украйна.

Зеленски: Украйна се нуждае от време преди контраофанзивата

Военните се нуждаят от повече време, за да се подготвят за дългоочакваната контраофанзива срещу руските сили, заяви украинският президе...

В интервюто също така Зеленски заяви, че Украйна не е изпращала дрон срещу Кремъл и че зад това стои Москва. "Ние не бомбардираме цивилното население, ние използваме оръжия само в окупираните територии, не и другаде", увери той.

ОЩЕ: Пригожин не вярва на Зеленски: Почнахте контраофанзивата с пълна сила

По повод телефонния си разговор със Си Цзинпин, проведен на 26 април, Зеленски заяви, че Си го е уверил, че Китай няма да достави оръжия на Москва. "С китайския лидер обсъдихме важни въпроси. Казах му, че ние разчитаме, че Пекин няма да предостави оръжия на Москва. Си отговори, че няма да дадат оръжия на Русия и няма да подкрепят Русия", каза Зеленски.

Източник: принтскрийн/Facebook/Офіс Президента України

Добре е да се намали водката: Кулеба за призивите на Медведев да бъде убит Зеленски

Медведев трябва да намали консумацията на водка преди да влиза в Telegram. Така украинският външен министър Дмитро Кулеба коментира при...

Относно риска Путин да използва ядрено оръжие, Зеленски заяви, че не вярва, че Путин би го направил. "Ако той го направи, няма да е жив на следващия ден, а ми се струва, че той е човек, на който му се живее", каза Зеленски.

ОЩЕ: Ако искате да живеете, бягайте: Хакери пуснаха реч на Зеленски в руски учреждения (ВИДЕО)

Той обвини Путин и в дезинформация. "Путин успя да разкаже, че в Украйна има нацисти. Руснаците, нашите съседи, започнаха да вярват в това. Путин контролира цялото медийно пространство, за да получи подкрепата на обществото си. Той ще използва същите средства, за да излезе от кризата. Ще каже на хората, че е спечелил войната", каза още Зеленски.

ОЩЕ: Зеленски даде отговор за референдум в Крим и какво му е обещал Си Дзинпин за Русия

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

По-малко руски дипломати в Австрия

Руска провокация ли бе взривът в жилищния блок в Белгород? (ВИДЕА)

Мол изгоря във Варшава (ВИДЕА)

Руснаците опитаха вкуса на войната: Ужас и паника в Белгород, рухнал 9-етажен блок след обстрели (ВИДЕА)

Първи обвинения към украинското командване: В Харковска област е горещо (ВИДЕО)

Нова руска петролна рафинерия гори, губернатор пробва да излъже, че няма нищо (ВИДЕО)

Президентски избори се провеждат в Литва

Германски депутати поискаха НАТО да сваля дронове над Украйна

Отново: Язовирна стена се скъса в Омска област (СНИМКИ)

Грузия отново излезе на улицата против закона за чуждите агенти (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа