Путинова Русия 2017 - вместо избори с дебати, избори с киселина (ВИДЕО)

4172
Путинова Русия 2017 - вместо избори с дебати, избори с киселина (ВИДЕО)
Снимка: navalny.com

Неприятно е, разбира се, но какво да се прави. За съжаление това е Русия 2017 - вместо изборни дебати те заливат с някаква отровна гадост. Това написа Алексей Навални, лидер на "Партията на прогреса" в своя блог, информирайки за състоянието си. Навални бе залят със смес от грануфлорин и неизвестно вещество на 27 април, докато се качваше в колата си.

На 28 април руската активистка от „Яблоко“ Мария Фьодорова бе нападната по същия начин. Тя е причакана пред дома си и в лицето ѝ е плисната киселина. Фьодорова губи зрението си, пише „Эхо Москвы“.

Оливър Стоун прави филм за Владимир Путин

Американският кинорежисьор Оливър Стоун работи над филм за Владимир Путин. Стоун разкри информацията в интервю за вестник Sydney Mornin...

Лидерът на московския щаб на „Яблоко“ Сергей Митрохин разказва пред изданието РБК, че свързва нападението над Фьодорова с дейността ѝ срещу т.нар. „програма на преселение“, подета от властите, която има за цел да изведе жителите на Москва от т.нар. „пятиэтажки“. По думите на Фьодорова всички живущи във въпросните блокове са били против преместването, а самата тя е поискала от властите „да оставят хората намира.“

През последните дни в Русия се случиха няколко нападения над обществени деятели. По-рано бяха срязани гумите на колата на Юлия Галямина, която е организирала протест срещу изселването.

В Ставропол е бил нападнат блогърът Иля Варламов. Той два пъти е бил залят с грануфлорин.

На 19 март почина 73-годишният сътрудник на в. "Новый Петербург" (НП) Николай Андрущенко. Той бе нападнат на 9 март и по-късно хоспитализиран с тежка черепно-мозъчна травма без да дойде в съзнание. До момента не са ясни обстоятелствата около нападението му. Името на Андрущенко се свързва с няколко антикорупционни разследвания, водени от него.

"Методите на политическата борба на стареца Путин и неговата администрация са такива, че колкото повече се доближаваме до деня на изборите аз може да изглеждам и така.

Ангела Меркел и Владимир Путин ще се срещнат на 2 май в Сочи

Германският канцлер Ангела Меркел и руският президент Владимир Путин ще се срещнат на 2 май в Сочи, съобщиха от Кремъл. „Да, мог...

В крайна сметка винаги съм казвал, че любимият ми филм е "Терминатор 2", така че сам съм си виновен", шегува се Навални в своя блог. "Песков (бел. ред. - говорителят на Кремъл) ще каже, че подсъзнателно съм се стремил към това", иронизира опозиционният лидер Навални.

Разбира се, няма да има никакво разследване. Наказателно дело все още не е образувано. Дори не съм разпитан все още, макар че съм подал жалба, сигурен е той.

Не се съмнявам и за секунда, че нападението е организирано от администрацията на президента (бел.ред. -  Владимир Путин).

Ясно, че разследването ще установи: извършителите са били активисти от „Единна Русия“, чийто офис е отсреща. Данните са предоставени от Федералната служба по безопасност…. Нужни ли са някому подобни резултати? Затова няма да има нищо, смята Навални.

Доходите на Путин намалели

Доходът на руския президент Владимир Путин за 2016 година е 8,86 млн рубли (примерно 155 000 долара). Това гласи декларацията му, пу...

В прекрасна Русия на бъдещето да заливаш хората с грануфлорин, киселина и други гадости ще бъде забранено. Полицията ще разследва тези случаи, а виновните ще бъдат наказвани, обещава Навални.

Ето и някои от коментарите под статиите в руските медии, които съобщават за нападенията над активистите:

"Ужасни методи."

"Ако властите не намерят извършителя, значи това е тяхно дело."

"Киселината и грануфорина са оръжието на путинския „пролетариат“.

Съпругът на адвокатка на Навални може да е заразен умишлено със СПИН

Съпругът на видна руска активистка, критикуваща Кремъл за корупцията, ще бъде изследван за ХИВ, след като е бил наръган със спринцовка ...

"Това е от безизходица. Когато няма какво да кажеш и не ти достига интелекта да докажеш правотата си на ход идват подобни садистични методи. Позор за тези нечовеци."

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Френски представители се срещнаха със Зеленски, потвърдиха подкрепата за Киев (ВИДЕО)

Шедьоври оживяват в уникална изложба в Лондон (ВИДЕО)

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 29.03 - Задава ли се голяма руска офанзива?

Русия наложи вето в ООН на резолюция, засягаща Северна Корея

Макрон: В Г-20 трябва да сме единни, преди да поканим Русия

Говорител на "Ислямска държава" похвали атентата край Москва

Били ли са отворени аварийните изходи в "Крокус Хол" по време на атаката?

Любовчия: Украински военен началник на калъп с две колежки (ВИДЕО)

Задържаха още един заподозрян за атентата в Москва

Ливанският премиер разцелува секретарката на Мелони, помисли я за нея (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа