Разменят Савченко за двама руски войници

397
Разменят Савченко за двама руски войници

Украинският президент Петро Порошенко ще пристигне в Ростов на Дон, Южна Русия, където украинският военен пилот Надежда Савченко ще бъде разменена за двама руски войници, осъдени на затвор в Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на агенция Интерфакс.

Украинските власти вече са помилвали руските граждани Евгений Ерофеев и Александър Александров, които изтърпяваха 14-годишни присъди, издадени по обвинения в извършване на терористичен акт и водене на война на територията на страната, съобщи добре осведомен източник. Двамата руснаци вече пътуват към Ростов на Дон.

Порошенко готов да размени двама руснаци за Савченко

Украинският президент Петро Порошенко съобщи, че е готов да размени задържаните в Украйна руснаци Евгений Ерофеев и Александър Александ...

По-рано днес адвокатът на Александров Валентин Рибин обяви пред ТАСС, че клиентът му и Ерофеев са подали молби за помилване в канцеларията на украинския президент, предаде Дарик.

Вчера правният защитник на Надежда Савченко Марк Фейгин заяви, че се опитва да я убеди да подаде аналогична молба от руския президент Владимир Путин, отбелязва Асошиейтед прес.

Савченко бе пленена от проруските сепаратисти в Източна Украйна и предадена на Русия, където тя бе осъдена на 22 години затвор за предполагаемата й роля в убийството на двама руски журналисти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа