X
 
 

Разследват Матео Салвини заради кризата с кораба "Оупън армс"

2215 1
photo of Разследват Матео Салвини заради кризата с кораба "Оупън армс"
Снимка: Getty Images/Guliver
Италианската прокуратура започна разследване за предполагаемо отвличане и злоупотреба с власт срещу вътрешния министър и вицепремиер Матео Салвини. Поводът за това е отказът му да допусне кораб със спасени в морето мигранти до пристанищата в Италия, пише Дарик.

Полицията е иззела официални разпечатки на разговорите между вътрешното министерство и спасителните служби, за да изясни кой точно е издал нареждането за блокиране на достъпа до пристанищата на плавателните съдове с мигранти.

Напрежение между военното и вътрешното министерство в Италия заради мигранти

Италианският министър на отбраната блокира нов указ на крайно десния министър на вътрешните работи Матео Салвини за забрана на спасител...

Спасителният кораб „Оупън армс“ е на котва само на километър от южния италиански остров Лампедуза със 134 мигранти на борда, сред които и 30 деца. До момента 17 души бяха допуснати до брега. Вчера от Европейската комисия обявиха, че шест държави – Франция, Германия, Люксембург, Португалия, Румъния и Испания са се съгласили да приемат се съгласиха да приемат мигранти от хуманитарния кораб "Оупън армс".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Октомври 1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
    Де факто това разделение на властите превърша Прокуратура на Италия работи за Врага на Италия. А , какви закони заповядват на Италия да ги приема ? Реформите трябва да започват , зашото ако така ще си играем да идват нормални хора във власта пък после някакви на тъмно ще ги спъват и винаги ще печелят то нещата рано или късно ще стигнат до организирана самоотбрана на Народите . А , ТОВА Е ВИСШЕ ТЯХ виж още ›› НО ПРАВО.
missing image
Отиде си проф. Юлиан Вучков

На 83 годишна възраст във военна болница почина професор Юлиан Вучков. Това съобщи на профила си във Facebook журналистът Мартин Карбовски. "Бог...