Рединг: Британците получават повече помощи от имигрантите

19165
Рединг: Британците получават повече помощи от имигрантите
Снимка: БГНЕС

Популистките атаки на Дейвид Камерън относно рисковете от имиграцията "разрушават бъдещето" на британския народ, предупреди заместник председателката на Европейската комисия и еврокомисар по правосъдието Вивиан Рединг, цитирана от британските медии, предаде БГНЕС.

Тя обвини Камерън, че засилва страховете от "инвазия" и заяви, че британците получават "много повече" социални помощи от имигрантите от държавите членки на ЕС. Това е поредната остра критика срещу британския премиер, откакто той се оплака, че детски надбавки се изнасят в други държави членки на ЕС и призова останалите европейски лидери да намалят имиграцията.

Камерън заяви, че справянето с имиграцията от Европа ще бъде ключово искане в плана му за предоговаряне на членството на Великобритания в ЕС преди референдума за оставане на страната в съюза през 2017 г. Рединг, която участва в онлайн чат, заяви, че Камерън използва популистки атаки срещу Европа, за да печели гласове в ущърб на британския народ.

"Свободното движение и предполагаемата инвазия на хората, които искат да се възползват от социалните и здравните помощи е измислица на политици, които обичат да имат популистки движения, за да спечелят изборна победа. Разтревожена съм главно от политическите лидери във Великобритания. Какво означава лидерството, ако просто опитваш с политически движения и политически речи да спечелиш гласове? Всъщност така унищожаваш бъдещото на народа си", заяви Рединг.

"Приносът на хората, които идват да работят, в данъчната система и системата за социални помощи е много по-голям от това, което вземат. И много повече от хората, ползващи социални помощи, са британски граждани, отколкото граждани на държави членки на ЕС, които се възползват от свободното движение на хората. Мит е да се говори за инвазия, тя просто не се случва", категорична е Рединг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа