Регистрираните в Гърция мигранти и бежанци са над 54 000

1158
Регистрираните в Гърция мигранти и бежанци са над 54 000
Снимка: Gettyimages.com

Над 54 хиляди са вече мигрантите и бежанците, регистрирани в Гърция. Колко от тях ще останат и за колко време - никой не знае. В Идомени са над 10 хиляди и не желаят да напуснат, въпреки условията.

От проливните дъждове всичко е в кал. От търговската камара за пореден път се обърнаха към правителството, да се вземат мерки по освобождаване на железопътната линия Солун-Скопие. Щетите за фирмите са вече над 6 милиона евро, информира БНР.

Турция не пуска образованите бежанци към Европа, а изпраща "тежки случаи"

Турция не пуска висококвалифицирани сирийски бежанци в Европейския съюз /ЕС/. На закрито заседание в Брюксел редица страни членки на Е...

На егейските острови има дни без да влезе нито един бежанец, но тази нощ отново пристигнаха още 100 човека. Около 10 хиляди души са в лагери по островите, без право да се прехвърлят до Пирея.

Напрежението между самите мигранти расте, като сблъсъците между тях са вече ежедневие. „Единствената политика на правителството е да брои мигрантите и бежанците“, коментират от опозицията. Дори полицейският началник на остров Хиос подаде оставка, защото „положението с мигрантите е извън контрол“.

Споразуманието с Турция не дава резултати. В последните пет дни само 28 мигранти са се съгласили да се върнат. Спешно се изграждат нови три лагера за бежанци в близост до Солун. Политиката на правителството е да прехвърли повечето мигранти в северна Гърция, въпреки протестите на кметовете срещу това решение.

В същото време много гърци предоставят безвъзмездно свои жилища за настаняване на семейства, докато изчакват разрешение за бежански статут.

Какво ще договарят Меркел и Ердоган?

Коментар на Матиас фон Хайн за Deutsche Welle‎ В кулоарите на срещата на върха, която започва идущия понеделник, Меркел и Ердоган ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа