Руски военен канал побесня за Авдеевка: Никога не е било толкова кръв за метър напредък (ВИДЕО)

19451
Руски военен канал побесня за Авдеевка: Никога не е било толкова кръв за метър напредък (ВИДЕО)
Снимка: Генеральний штаб ЗСУ/украински генщаб

Украинската армия се изтегли от Авдеевка напълно. Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) вече не държат нито една позиция в града, включително коксохимичния завод, както и т.нар. Девети квартал. Това бяха двете зони, считани за основата на защитата на Авдеевка (КАРТА): Сирски обяви, че изтегля украинската армия от Авдеевка. Шестима украинци удържат 100 руснаци (ВИДЕО)

Авдеевка: Ключови моменти от последните часове

ВСУ предадоха коксохимичния завод – след като казаха, че планират да отстъпят на по-добри за защита позиции, съм леко шокиран, тъй като този завод е може би най-укрепената позиция в района. Това написа в Twitter политическият анализатор на германския таблоид "Билд" Юлиян Рьопке (КАРТА): Публична тайна: Украйна се изтегля от Авдеевка. А след това? (ВИДЕО)

"По 60 авиобомби - ден и нощ, вражески артилерийски огън и обстрел със системи за залпов огън. Непрекъснати атаки на бронирани превозни средства и атаки на вражеската пехота. Окупаторите използват фосфорни снаряди, които запалват цистерни с мазут. Отровният смог се разпространява върху цялата територия на завода". Това пише в официалния телеграм канал на Трета щурмова бригада на украинската армия, с уточнение, за което можете да прочетете и руско свидетелство по-долу: "нанасяме рекордни загуби на врага":
ОЩЕ: Украинските подкрепления при Авдеевка: Руснаците използват фосфорни бомби (ВИДЕО)

Вече има потвърждение и с видеокадри – руснаците контролират сградата на Община Авдеевка, в Девети квартал:

Русия сложи ръка и на жп гарата в Авдеевка:

Цената в кръв и трупове, която руснаците плащат за "успеха"

"Посмейте - наистина искам да видя как диванните генерали ще хвърлят на масата картата "хохлите (презрително руско име за украинците) предадоха Авдеевка" – лично на тези наши бойци, които участваха в щурма и превзеха Авдеевка. Няма проукраински сантименти сред руските войници, няма жалост, но хайде – кажете ми, че украинците "са предали" Авдеевка или "са предали" Бахмут – кажете го на тези, които участваха в боевете. Вярвам, че това е недопустимо предвид загубите и всички знаят, че Авдеевка ни струва в пъти повече хора от Бахмут. Дори финалната фаза на щурма – струва ни много пъти повече. И да вървиш в атака там, където няма дори камъни останали, където всеки метър е покрит с трупове, кръв и огън – това е подвиг. И да не полудееш и да се самоубиеш след това също е подвиг.

Още: Зеленски: В Авдеевка 7 руснаци плащаха с живота си за смъртта на 1 украинец

Сега се стараят да покажат, че "Буханка" е по-добра от "Хъмви“ (бел. ред. - военни джипове, съответно руска и американска марка). Това е измислено от копелетата, които се хранят от войната далеч от окопите и кретените, които вярват, че Авдеевка е "била предадена". Никога в историята не се е случвало да се превземат метър по метър такива огромни територии и всяка стъпка да е така напоена с кръв. И когато температурите отидат над 0 градуса, тръгва миризмата на трупове, на огън – навсякъде. Няма никаква друга миризма – от Авдеевка до границата на Запорожието (бел. ред. - там беше основното направление на украинската контраофанзива през лятото на 2023 година)". Това е само част от гневна публикация (с превод на английски език от естонския блогър WarTranslated) в руското военно пространство в Телеграм – в един от известните руски военно-пропагандни канали "Полковник Шувалов". Думите са поредно потвърждение за каква касапница става въпрос.

Публикацията завършва с изключително горчиви думи: "Повтарям - искам да видя как на оцелелите от тази касапница им се казва, че врагът "предал" Авдеевка - наистина искам. Знам какъв ще е отговорът им, само ми е интересно как ще бъде поднесен. Имаме ли достатъчно хора да плащаме такава цена за всеки метър руини, който завладяваме? Врагът има ли? Не знам, не съм готов дори да дискутираме. Тези, които оцеляха - ще празнуват ли "победите"? Не знам, не съм готов да дискутираме."

Фрагменти от украинските действия в Авдеевка – изтегляне и бой:

Още: Ето как украинците са осигурили коридор за евакуация от Авдеевка (СНИМКИ)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Шведски съд призна Грета Тунберг за виновна за неподчинение

Полша се оплака от руски кибератаки

Си Дзинпин пристигна в Унгария, среща се с Орбан

150 000 посрещнаха олимпийския огън в Марсилия

Три големи пожара в Русия, включително в пристанище (ВИДЕО)

Армения обърна гръб на Путин, спира вноските си в ОДКС

Руски "военен герой" изнасилил 15-годишно момче, не му се търси отговорност

Евросъюзът реши какво да прави с приходите от замразените руски активи

Обвиниха арестувания заместник на Шойгу, че е взел подкуп за над 1 млрд. рубли

Ген. Суровикин се връща на мястото на арестувания за корупция заместник на Шойгу: Руски канали

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа