САЩ искат да завладеят Русия заради вулкана Йелоустоун: Нова порция руска пропаганда

53909
САЩ искат да завладеят Русия заради вулкана Йелоустоун: Нова порция руска пропаганда
Снимка: Actualno/колаж

Запада се опитва да отстрани Русия като основна геополитическа сила в Европа. Не само това, но в САЩ се опасяват от евентуално изригване на вулкана Йелоустоун, а в този случай най-безопасни ще бъдат земите в Русия. Това става ясно от интервю на секретаря на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев за "Известия".

Американците се нуждаят от Украйна само заради нейните природни ресурси и им трябва страната без традиционното й население. Ето защо Запада ще воюва с Русия до последния украинец, повтаря Патрушев друг известен наратив от кремълската пропаганда. 

Патрушев: Русия и Китай трябва да се обединят срещу Запада

Ръководителят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев каза на най-високопоставения китайски дипломат Ван И, че Пекин е изключител...

Европейската политика днес е в най-дълбок морален и интелектуален упадък. Европейските политици покорно изпълняват военните задачи на НАТО, превръщайки Стария свят в икономическа база за американски експерименти, добавя още той.

"Противниците на Русия са свикнали да злоупотребяват с нашата доброта и щедрост", оплаква се Патрушев.

"Спомнете си вулкана Йелоустоун. Ако се събуди, това ще бъде невиждана катастрофа. Той е способен на изригвания с хиляди пъти по-голяма сила отколкото познатите на човечеството. Наблюденията показват, че с годините активността му се увеличава, магмата в него се приближава към повърхността с голяма скорост. Броят на земетресенията в околната калдера също расте, достигайки 2 000 годишно", продължава нататък руският политик. 

ОЩЕ: Русия се оплаква: Украйна опита да удари Кремъл (ВИДЕО) 

"Проведените проучвания позволиха да се направи модел на предполагаемото му изригване и последствията от него. Смята се, че смъртта на всичко живо в Северна Америка е неизбежна. Ще последва поредица от изригвания на други вулкани, земетресения, цунамита и киселинни дъждове, от които ще пострада по-голямата част от населението на света. Но това тревожи населението на Америка, а не нейните политици", казва Патрушев. И предупреждава, че вместо да увеличава санкциите срещу Русия, Запада трябва да се насочи към сътрудничество с Москва в научните области, включително в геологията, което да е в интерес на цялото човечество.

Експерт: Китай избира наследник на Путин. Какво прави руският секретар на Съвета за сигурност Патрушев в Пекин?

С каква цел Кремъл изпрати в Китай опитният офицер от КГБ Николай Патрушев, който е секретар на Съвета за сигурност на Руската федераци...

Патрушев прави аналогия и с вулкана Везувий в древен Помпей като отправя съвет към Вашингтон да си спомни древните римляни, които също не са били чужди на "разврата", но ето каква съдба ги е сполетяла.

"Между другото, някои в Америка твърдят, че при евентуално изригване (на вулкана ЙелоустоунИзточна Европа и Сибир ще бъдат най-безопасните места. Очевидно тук се крие отговорът на въпроса защо англосаксонските елити са толкова нетърпеливи да завладеят т.нар. Хартленд (част от който е Русия)", казва той.

ОЩЕ: Руски данни за нов ден на украински атаки, след като и Китай призна Русия за агресор (ВИДЕО) 

Патрушев прави внушение и че много американци се стичат да получат руски паспорти. "Порядъчните американци и европейци могат да пренебрегнат антируската пропаганда на Вашингтон, да дойдат в нашата страна и да станат граждани на Руската федерация. Между другото, броят на хората, които желаят да изберат Русия като постоянно местоживеене нараства", казва Патрушев. (На фона на това негово твърдение само напомняме, че след обявената мобилизация, която засегна 300 000 мъже в трудоспособна възраст и предизвика бягството на още почти един милион руски граждани в чужбина, Министерството на икономическото развитие на Русия регистрира намаляване на работната сила в Русия с 600 000 души. ОЩЕ: Путин се оплака: Не ни достига работна ръка)

Прави впечатление също, че руският политик е доста словоохотлив на тема фашизъм и нацизъм, определяйки ги като "безусловно зло, в каквито и дрехи да бъде облечено" и добавяйки: "... за да решат съвременните си геополитически проблеми, англосаксонците охотно възраждат неонацистката идеология. Подобни експерименти водят не до господство, а до световна катастрофа, затова трябва да бъдат потушавани сурово и безкомпромисно". Кой знае защо обаче той забравя да допълни, че в настоящия момент именно Русия е страната агресор в Европа, която върви по стъпките на тази безспорно страшна идеология. ОЩЕ: Украйна обяви рашизма за официална идеология в Русия

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Журналист: Грузия е на кръстопът - към Русия или към Европа

Ново оръжие за Украйна в морето: Русия унищожи едно с хеликоптер (ВИДЕО)

Рев и сълзи: Руски Су-34 и пилотите му останаха завинаги в Украйна, твърди руски източник

Нова руска бомба в Белгород: Руснаците са "загрели" преди да ударят 30-тина руски къщи

Руски затворници "плачат" на Путин: Не ни плащат, не ни считат за войници (ВИДЕО)

Планът на Нидерландия кога да достави F-16 нa Украйна се изяснява

Разстреля шестима руски офицери, докато спят: Издирва се руски войник от украински произход

Американски войник е задържан в Русия

Китай е поел ангажимент да не продава оръжие на Русия, твърди Макрон

Заради "провокативната политика" на Макрон: Русия привика френския посланик

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа