Сблъсъци между полицията и демонстранти в Лондон

11105
Сблъсъци между полицията и демонстранти в Лондон
Снимка: Getty Images / Guliver

Най-малко петима души да били арестувани след сблъсъци между полицията и демонстранти срещу капитализма, призоваващи към революция, избухнаха снощи в центъра на Лондон и в околностите на Бъкингамския дворец след шествие до парламента.

Демонстрантите бяха част от инициатива в много градове по света, организирана от групата Anonymous. Протестиращите хвърляха улични табели и други предмети срещу полицаите и разрушиха метални ограждения. Някои хвърляха фойерверки срещу строените като преграда полицаи.

Къде се намират най-скъпите жилища на света?

Ако си мечтаете за жилище в Лондон, ще трябва добре да се потрудите. Британската столица изпревари Хонконг и се превърна в мястото на З...

Манифестацията бе проведена в Нощта на Гай Фокс - английски войник, член на група католически заговорници, които правят неуспешен опит да осъществят така наречения "Барутен заговор" през 1605 г. и да взривят парламента при посещението на крал Джеймс I и неговото семейство на 5 ноември 1605 година.

Те са разчитали при този атентат да бъде убит крал Джеймс I, неговия наследник и голяма част от членовете на Парламента.

"Решението е революция", скандираха демонстрантите, повечето от които носеха белите маски на "Анонимните". Те се опитаха да щурмуват офисите на Би Би Си, но бяха спрени от полицията

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа