Сблъсъци при протест срещу бежанците в Германия

6479
Сблъсъци при протест срещу бежанците в Германия
Снимка: Getty Images/Guliver

Сблъсъци избухнаха снощи при протест в Дортмунд на десни екстремисти срещу приемането в града на бежанци, съобщи германската полиция, цитирана от ДПА.

Четирима души са били арестувани, след като около 20 десни и 30 техни леви противници влезли в сблъсък помежду си и с частите на полицията, които били нападнати с бутилки и пиротехнически изделия, съобщава Нова тв.

За 24 часа в Македония са регистрирани над 2 000 бежанци

Само през последните 24 часа на територията на съседна Република Македония официално са регистрирани 2165 бежанци, съобщава БГНЕС. Сре...

Трима полицейски служители, един демонстрант и минувач са пострадали. В протеста, който бил свикан от местна дясна политическа партия в района на централната жп гара, първоначално участвали около 30 десни екстремисти.

Полицията отбеляза, че на демонстрантите не е било позволено да се доближат достатъчно, за да бъдат видени или чути от пристигащите на гарата бежанци. През последните дни в града пристигнаха стотици мигранти, като се очакват и още.

Обстановката се възпламенила, след като няколкостотин леви екстремисти, някои от които според полицията си търсели повод за сбиване, опитали да попречат на десните да си тръгнат от района.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа