СЕ изрази притеснения за увеличаващия се расизъм в Германия

3483
СЕ изрази притеснения за увеличаващия се расизъм в Германия
Снимка: Getty Images / Guliver

Съветът на Европа (СЕ) изрази притесненията си за увеличаващите се прояви на расизъм в Германия, посочвайки вълната от крайнодесни прояви и антиислямски демонстрации.

„Има притеснително развитие по отношение на обществените прояви на расизъм и ксенофобия“, се казва в доклад на Комитета за националните малцинства към Съвета. „Проявите на антисемитски, антимюсюлмански и антиимигрантски настроениясе увеличават, както и атаките срещу търсещите убежище“, посочва още текстът, съобщава БГНЕС.

Съветът на Европа поиска забрана на "Златна зора"

Комисарят по човешки права към Съвета на Европа Нилс Муизниекс призова Гърция да разгледа възможността да забрани крайнодясната парти...

В него се обръща особено внимание на шествията на дясната организация ПЕГИДА през миналата зима, които в своя пик достигаха до 25 000 души, въпреки че след това подкрепата за организацията започна да спада.

Рекорден брой от 280 000 имигранти са пристигнали в Германия през септември, което е повече от общия им брой за цялата 2014 г., каза по-рано вътрешният министър на провинция Бавария. Берлин очаква 1 млн. души да пристигнат тази година в страната.

Докладът призова Германия да спре етническото разделение и да „предприеме мерки за изграждане на доверие между хората, принадлежащи към малцинствата и полицията“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа