Сепаратистите в Украйна се оплакват от Киев пред Меркел и Оланд

7255
Сепаратистите в Украйна се оплакват от Киев пред Меркел и Оланд
Снимка: Gettyimages

Украйна не изпълнява поетите от нея задължения в рамките на Минските договорености и по-специално не възобновява социалните плащания на жителите на Донбас. Това заявяват ръководителите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република Александър Захарченко и Игор Плотницки в обръщение до президента на Франция Франсоа Оланд и канцлера на Германия Ангела Меркел.

Като нарушава многократно договореностите, Украйна саботира и не изпълнява поетите от нея задължения. Ръководството на Украйна нарушава мерките по изпълнение на Минските договорености и Декларацията на държавните глави от Нормандската четворка от 12 февруари 2015 г., относно възобновяване на социалните плащания за населението на Донбас, казват Захарченко и Плотницки.

Украйна изгони Горан Брегович

Концерните на култовия босненски певец и композитор Горан Брегович в украинските градове Запорожие, Днепропетровск и Харков бяха от...

Междувременно министър-председателят на Словакия Роберт Фицо се срещна в Братислава с руския външен министър Сергей Лавров. Преди разговорите Лавров заяви, че двамата планират да обсъдят въпроси на икономическото сътрудничество между двете страни.

Преди срещата с Фицо, Лавров разговаря със словашкия президент Андрей Кишка, като Украйна е била една от темите, които са обсъдили.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com