Швейцария няма да премахне ограниченията за българи и румънци

46863
Швейцария няма да премахне ограниченията за българи и румънци
Снимка: Getty Images / Guliver

Ограниченията за работната сила, идваща от България и Румъния, ще останат в сила в Швейцария и след 1 януари 2014 г. Тъй като страната не е член на ЕС, тя не е дължна да ги премахне, съобщават местни медии, цитирани от БТВ.

Ограниченията на разрешителните за престой в Швейцария са възможни до 2016 г. А предпазната клауза може да бъде активирана до 2019 г. Тези мерки бяха приети през 2009 г. с народен вот.

Швейцарците решиха с референдум да не ограничават директорските заплати

Швейцария няма да налага ограничения на директорските заплати и на заплатите на хора на високо ръководно ниво в дадена компания. Това б...

Хърватия, която се присъедини към ЕС на 1 януари 2013 г., ще трябва да чака между пет и седем години, за да се възползва напълно от свободното движение в Швейцария. Това предвижда проект на Федералния съвет, подложен на обсъждане през август.

За период от още 10 години Швейцария може да ограничава едностранно имиграцията, идваща от Хърватия. Швейцарците може да бъдат призовани пред урните, след като парламентът даде "зелена светлина" на този допълнителен протокол към споразумението за свободно движение с ЕС.

От друга страна, предпазната клауза беше активирана от Федералния съвет през април 2012 г. срещу осем от десетте страни, които се присъединиха към ЕС през 2004 г. През 2013 г. тя беше удължена с една година и за другите страни от ЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com