Смразяващ разказ на една българка в Париж

17634
Смразяващ разказ на една българка в Париж

Човекът на Actualno.com в Париж Лазарина Огнянова се опита да пресъздаде събитията, случили се през миналата вечер на терор в Париж. "Ужас" е най-често използваната от нея дума. Ето и смразяващия й разказ:

За късмет си бях в къщи, гледах телевизия и получих съобщение от една приятелка, която в отговор на мой SMS ми каза, добре сме, надявам се, че не си в Париж тази вечер. Понеже не разбрах какво има предвид я попитах и тя ми каза: "Пусни новините". Каза ми го в момента, в който активирах страницата си във Facebook и видях какво се случва.

Терорът в Париж - къде удариха атентаторите?

В ранните часове на 14-и ноември жертвите на терористичните актове в Париж продължават да се увеличават, а вече станаха ясни точките, в...

Чувството е неописуемо, първата ми мисъл беше, че тази вечер исках да излизам, но промених плановете си в последния момент. След това се сетих за всички приятели, които са в центъра и започнах телефоните и SMS-ите. 

Ужасът е още по-голям като видиш, че една от горещите точки е улицата, на която живее моя близка приятелка. И от този момент нататък просто няма сила, която да ме накара да сменя канала и да гледам друго освен информация за жертвите.

Има чувство и на страх, защото след нощта идва ден и животът продължава, но утре сигурно ще сме като в призрачен град, вцепенени от страх и подозрения.

Ужасно е, както през януари след престрелките в началото на годината (бел. ред. - атаката срещу "Шарли ебдо"). Не знаеш накъде да гледаш и какво да мислиш за хората около теб.

Терорът в Париж - най-жестоката терористична атака след 11-и септември?

Терористичните атаки в Париж могат да влязат в историята като най-тежките върху "Запада" след 11-и септември, 2001 година, когато хиляд...

Иначе, за труповете, да, по телевизията дадоха покрити с бели чаршафи тела. Както и хора с петна от кръв по дрехите, които се прегръщат, че са оцелели.

Сега пък били шестима загинали терористи, които участвали в атаките, били много млади и говорели френски. И тези, които били стреляли в града, са същите, които после влезли в "Батаклан", а друг екип бил с експлозиви на кръста.

Ако реакциите са като през януари, ще има сигурно и събуждане, при което французите ще кажат, че са обединени и не ги е страх.

На този етап обаче още е рано, все още засиленото чувство е на страх и като пред война.

Франция брои жертвите - вече са над 150, атентаторите рязали глави (ОБНОВЕНА)

Над 150 души са загиналите в следствие кървавите атентати в Париж, продължава да предава нашият човек от място на събитието Лазарина Ог...

Ужас!!!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com