Стачката на пилотите ще струва на Air France около 500 млн. евро

7769
Стачката на пилотите ще струва на Air France около 500 млн. евро
Снимка: Gettyimages

Двуседмичната стачка на пилотите на френската авиокомпания "Air France" е причинила загуби за около 500 милиона евро.

"Предвид загубените приходи по време на стачката и недоволните пътници последиците за 2014 г. ще бъдат "от порядъка на 500 милиона евро" (632 милиона долара)". Информацията съобщи финансовият директор на компанията Пиер-Франсоа Риолачи, цитиран от АФП. 

Пилотите на "Ер Франс" прекратяват стачката си

Синдикатът на пилотите във френската авиокомпания „Ер Франс” обяви, че прекратява продължаващата от две седмици стачка, въп...

Той допълни: "Необходими са ни още няколко дни, за да завършим напълно нашите изчисления. Но смятаме, че последиците в третото тримесечие ще бъдат от порядъка на 320-350 милиона евро".

Вторичните последици са по-трудни за изчисление. Така или иначе стачката ще се отрази на резултатите както в последното тримесечие на годината, така и в първата половина на идната година. Всичко това се случва в момента, когато Air France - втората по големина авиокомпания, се бори да си върне репутацията, информира БГНЕС.

Финансовият директор на компанията коментира: "Направихме някои икономии (например от самолетно гориво), защото самолетите не летяха". От друга страна превозвачът е имал допълнителни разходи - настаняването на пътници, компенсирането и купуването на билети от конкуренти за някои от пътниците. Това често се е случвало на не най-добрата цена.

Пилотите на Air France проведоха най-дългата си стачка в историята на компанията между 15 и 28 септември като протест срещу плановете на компанията да разшири нискотарифния си филиал Transvia France.

Пилотите на Air France продължават стачката

Главният профсъюз на пилотите на компанията Air France, който е против проекта за развитие на нискотарифна самолетна компания, обяви п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа