Стивън Сегал няма право да стъпва в Украйна

4119
Стивън Сегал няма право да стъпва в Украйна
Снимка: Getty Images/Guliver

Стивън Сегал, който стана известен през 90-те години на миналия век с екшън продукции като "Под обсада", бе лишен от правото да стъпва на украинска територия поне 5 години. Това стана ясно от писмо на украинските сили за сигурност, публикувано от новинарския сайт "Апостроф".

Според текста решението е било взето, тъй като Сегал е "извършил социално застрашаващи действия, които са в разрез с интересите на украинската сигурност". Забраната идва малко, след като в актьорът получи лично от Путин руския си паспорт, а по-късно бе включен в черния списък на украинския екстремистки сайт „Миротворец“ заради това, че е посетил Крим. Такова действие се приема от създателите на сайта като незаконно пресичане на държавната граница на Украйна, както и подкрепа на присъединяването на Крим от Русия.

Стивън Сегал е мишена на украински екстремисти

Украинският екстремистки сайт „Миротворец“ включи в черния си списък актьора Стивън Сегал заради това, че е посетил Крим. Т...

Сайтът „Миротворец“ се смята, че е свързан с депутата от Върховната рада и съветник на министъра на вътрешните работи Антон Геращенко. Първоначално той е създаден, за да се установява самоличността на бунтовници или хора, които им помагат. През май 2016г. Около този сайт избухна скандал след изнасянето на личните данни на 5000 журналиста, получили акредитация в самопровъзгласилите се Донецка и Луганска република. Сред тях е имало сътрудници на RT, ТАСС, "Би Би Си", "Ройтерс", АФП, "Си Ен Ен", "Блумбър"г, "Ал Джазира", АП, „Индипендънт", "Либерасион" и други.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа