X
 
 

Столтенберг: С нетърпение очакваме Северна Македония в НАТО

945 0
Столтенберг: С нетърпение очакваме Северна Македония в НАТО
Снимка: iStock/Guliver
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи в Twitter, че е разговарял с македонския премиер Зоран Заев по телефона, за да потвърди отново ангажимента на Алианса за членството на Северна Македония.

„ Добър телефонен разговор с премиера Зоран Заев за потвърждаване на ангажимента на НАТО за членство на Северна Македония. Процесът на ратификация продължава и ние очакваме скоро Северна Македония да се присъедини към нашия Алианс“, заяви Столтенберг.

Ципрас критикува политиката на Гърция спрямо Северна Македония

В момента, когато ЕС се сблъсква с последиците от трагичното решение да не даде зелена светлина за интеграционния процес на Северна Мак...

От правителствената пресслужба в Скопие съобщиха, че премиерът Заев и генералният секретар на НАТО обменили по телефона мнения за решението на Европейския съюз да отложи началото на преговорите на РС Македония за членство в ЕС.

Заев запознал Столтенберг с настроението на гражданите на страната от решението на ЕС да не одобри очакваните преговори за присъединяване като разочарование, въпреки факта, че РС Македония изпълни всички условия.

Заев благодарил разговора за поддръжката на НАТО за евроатлантическата интеграция на Македония и подчертал, че Скопие остава с ангажимента за приключване на процеса за пълноправно ;членство в пакта.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители