Тереза Мей: Не приемам термините „твърд" и "мек" Брекзит

1291
Тереза Мей: Не приемам термините „твърд" и "мек" Брекзит
Снимка: Gettyimages.com

Британският премиер Тереза Мей заяви днес, че е грешно да се каже, че „твърд" Брекзит е неизбежен, след като паундът падна до най-ниската си стойност за последните три месеца в резултат на казаното от нея в интервю, интерпретирано като сигнал, че тя предпочита затягане на граничния контрол пред достъп до общия европейски пазар.

В първото ѝ телевизионно интервю за годината по Скай Нюз Тереза Мей отрече Великобритания да е изправена пред избор между обуздаване на имиграцията и преференциален достъп до общия пазар. Инвеститорите обаче изтълкуваха коментарите ѝ като знак, че Великобритания се насочва към „твръд" Брекзит. Запитана дали думите ѝ са интерпретирани погрешно Мей заяви, че вината носят тези, които пишат, че тя говори за „твърд" Брекзит. Тя изтъкна, че не приема термините „твърд" и „мек" Брекзит: Това, към което се стремим, е амбициозна и възможно най-добра сделка за Обединеното кралство в рамките на общия пазар.

Паундът се срина рекордно след коментари на Мей за напускане на единния пазар

Британският паунд претърпя най-големия си спад на международните валутни пазари днес, достигайки най-ниските си равнища спрямо долара о...

Тереза Мей посочи, че добре трябва да бъде разбрано, че Брекзит означава нови отношения. Великобритания ще бъде извън ЕС и ще има нови отношения с организацията, но Мей смята, че тези отношения могат да бъдат сърдечни, когато става дума за добра търговска сделка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа