ЮКИП предлага точкова система за имигранти във Великобритания

11542
ЮКИП предлага точкова система за имигранти във Великобритания
Снимка: Gettyimages

Икономическият „министър в сянка" на британската Партия на независимостта Патрик O'Флин предложи в страната да се въведе точкова система за имигрантите, каквато съществува в Австралия, съобщава The Daily Express.

Целта е да се даде привилегия на квалифицираните имигранти, което „би било голям и безспорен плюс" за Великобритания, обясни депутатът от партията на националиста Найджъл Фарадж. Според него така ще се повиши жизненият стандарт на милиони семейства и ще се намали натискът върху системата за социално осигуряване.

ЮКИП обеща да върне имиграцията до "нормалните" нива

Британската партия за независимост ЮКИП очерта миграционната си политика преди парламентарните избори през май, като изостави идеята з...

Найджъл Фарадж сочи от няколко години имигрантите - особено от България и Румъния - като носители на беди за британската икономика. Според него те не допринасят много за икономиката, а източват социалните фондове. O'Флин показва, че националистите променят тактиката, защото чрез точковата система имиграцията щяла да придобие по-добър образ и да стане по-приемлива за обществото. „Партията на независимостта ще върне доброто име на имиграцията, като увеличи социалната и икономическата полза от новоприетите граждани в страната", каза той, цитиран от КРОСС.

О'Флин се позова на „няколко водещи икономисти", които признали, че масовият приток на нискоквалифицирани имигранти от други страни в ЕС през последното десетилетие е предизвикало намаляване на заплатите във Великобритания. „Вносът на чужди граждани служи за запълване на работни места на дъното на трудовите доходи", каза той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа