X
 
 

Украинският парламент гласува закон за импийчмънт на президента

2647 0
Украинският парламент гласува закон за импийчмънт на президента
Снимка: Getty Images
Върховната Рада прие закон за процедурата по импийчмънт на президента на Украйна. До момента такава правна възможност не съществуваше в страната.

Законът, гласи, че парламентът може да отстрани президента на Украйна чрез импийчмънт само в случай на извършване на държавна измяна или друго престъпление. Предстои текстовете да бъдат подписани от държавния глава Володимир Зеленски.

Позитивни международни реакции на размяната на затворници между Русия и Украйна

ООН оценява позитивно проведената в събота взаимна размяна на затворници между Русия и Украйна, заяви за РИА Новости заместник-генералн...

Според депутата от партията "Опозиционна платформа - за живота" Нестор Шуфрич приетият закон за процедурата по импийчмънт на президента, заблуждава хората, защото не сваля имунитета от държавния глава.

"Тази инициатива подвежда народа на Украйна. Защо? Защото законът, който беше предложен, не премахва имунитета на президента. Той само разяснява процедурата за премахване на имунитета на президента на Украйна. В същото време народните депутати от различни фракции обърнаха внимание на факта, че президентът, когато още беще кандидат, предложи да се премахне кастата на неприкосновените - а именно народните депутати на Украйна, президента и съдиите“, каза Шуфрич в кулоарите на парламента в Киев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Дневен хороскоп за 8 декември
Дневен хороскоп за 8 декември

Овен Тази неделя ви очаква голямо щастие, толкова голямо, че ще ви е трудно да се зарадвате. Празнувайте разумно. Телец Тази неделя ваш близък...

Последно в Актуално