Украйна може да получи разсрочка от "Газпром"

14710
Украйна може да получи разсрочка от "Газпром"
Снимка: Getty Images / Guliver

„Газпром” може да предостави на „Нафтогаз Украйна” разсрочка за изплащането на дълга за доставения газ. Такава възможност бе обсъдена в сряда на преговорите между президента на „Газпром” Алексей Милер и ръководителя на „Нафтогаз Украйна” Евгений Бакулин, казва се в съобщение на руската компания.

Представителят на „Газпром” Сергей Куприянов разказа пред „Известия”, че все още не са подписани никакви документи за предоставяне на разсрочка, но обсъждането на този въпрос продължава.

ЕС: Украйна трябва да действа бързо по случая Тимошенко, за да си осигури споразумение

Министрите на външните работи от Европейския съюз призоваха днес Украйна да действа бързо по исканията на блока, особено що се отнася д...

До момента „Нафтогаз Украйна” е заплатил 116 милиона долара за предоставения през август газ, като общият обем на доставката е възлизал на сумата от 882 милиона долара, и 15 милиона долара за октомври (от 560 милиона долара).

Вчера стана ясно, че Русия и Украйна са достигнали компромис за изплащането на руски газ и неговото закупуване от страна на „Нефтогаз Украйна”. Това съобщи пред журналисти министърът на енергетиката и въгледобивната промишленост на Украйна Едуард Ставицкий и добави, че Украйна планира да погаси всичките си задължения за газ пред Русия до края на годината, предаде Интерфакс. Министърът посочи, че става въпрос за дългове в размер на 1 милиард долара.

На въпрос дали ще се реструктурира изплащането на текущите доставки на газ, той каза: „На практика съгласувахме графика, който е изгоден за двете страни”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа