Украйна постави под "въоръжена карантина" газовата система в страната

10148
Украйна постави под "въоръжена карантина" газовата система в страната
Снимка: Getty Images

Националната гвардия и Службата за безопасност на Украйна /СБУ/ взеха под специална охрана транспортната и разпределителната система за газ на страната, гласи съобщение на сайта на украинското МВР, цитирано от РИА Новости.

В неделя украинската агенция УНН съобщи, че водачът на радикалната украинска националистическа организация "Десен сектор" и един от водачите на протестите на Майдан Дмитрий Ярош е заявил, че в случай на евентуален конфликт с Русия неговата организация ще лиши руската федерация от възможността да реализира приходи и печалби от продажбата на нефт и газ като разруши съответната инфраструктура в Украйна. Националната гвардия на страната и СБУ взеха под специфична охрана и пълен контрол транспортната и разпределителна система на газ в Украйна. Решението е взето за осигуряване на сигурността и непрекъснатата работа на най-важните обекти на инфраструктурата в страната, гласи съобщението на украинското МВР.

В Украйна на 22 февруари беше извършена смяна на властта. Парламентът отстрани от власт президента Виктор Янукович, промени конституцията, възложи изпълнението на отговорността шеф на правителството на спикера на Радата Александър Турчинов и назначи провеждането на избори за 25 май. Януковимч заяви от руския гр. Ростов на Дон, че е бил принуден да напусне Украйна под заплахата за разправа с него и остава законно избран представител на властта на Украйна Москва е на мнение, че решението на Радата предизвиква съмнения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа