Юнкер поиска пълна защита на външните граници на ЕС

1538
Юнкер поиска пълна защита на външните граници на ЕС
Снимка: Getty Images/Guliver

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер поиска пълна защита на външните граници на ЕС, изправен пред терористични заплахи.

"Не трябва да съществува и една-единствена вратичка за терористите", каза Юнкер пред в. „Билд ам зонтаг“, по повод скорошния инцидент с ислямиста Джабер ал Бакр, получил статут на бежанец в Германия и разрешение за пребиваване.

Юнкер се радва, че Кристалина Георгиева се завръща в ЕК

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е радостен, че Антонио Гутериш получи силна подкрепа от Съвета за сигурност на ООН...

Юнкер припомни направеното през април предложение за европейска система за влизане и излизане, в която ще се събират данни за всички пътуващи, които не са граждани на страни от ЕС. В същото време, според ръководителя на ЕК, успоредно се работи за задълбочаване на проверките на туристи от страни, чиито граждани имат право на безвизово влизане.

През ноември Европейската комисия ще представи предложение за информационна система за разрешително за пътуване в ЕС - ETIAS (The EU Travel Information and Authorisation System).

"Така в бъдеще ще можем да определяме предварително дали съществува риск за безопасността и да решаваме кой може да влиза в Европа и кой не", обясни Юнкер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа