В Англия се отварят, докато Европа е натисната от коронавируса

3865
В Англия се отварят, докато Европа е натисната от коронавируса
Снимка: iStock/Guliver

В Англия дойде т.нар. "Щастлив понеделник" - след двумесечна карантина, хората там могат да спортуват на чист въздух и да се срещат на улицата с приятели. В същото време препоръката за дистанционна работа не е премахната, като целта е да използват обществен транспорт само когато е необходимо, съобщава "Евронюз", цитирана от БГНЕС.

На Острова очевидно се страхуват, че третата вълна, очевидно обхванала континентална Европа, ще се разпространи и тук. Властите предпочитат да дават предпазливи прогнози за близко бъдеще, въпреки факта, че 30 милиона души във Великобритания са получили първата доза от ваксина, т.е. 60% от възрастното население.

Ръст на новите случаи на коронавирус в Испания

Случаите на зараза с коронавируса се увеличиха сериозно от петък насам в Испания, като новите денонощни случаи са 15 550. Това става яс...

"Това е много важно послание. Всичко се отваря, но ние трябва да се държим на разстояние", казва Ан Веруедър, ръководител на комитета на Хампстед Хийт, залесена зона в Северен Лондон.

Улиците на Флоренция, водещата туристическа дестинация в Европа, са пусти. Тоскана, подобно на Калабрия и Вале д'Аоста, са преместени от оранжева във високорисковата червена зона. На Великденските празници повече от половината от населението на страната ще остане под ключ, а останалата част в частична карантина.

Френските интензивни отделения постигнаха антирекорд след октомврийския пик, тъй като президентът Макрон продължава да се противопоставя на национална карантина, въпреки призивите на лекари, учители и властите на съседни страни да затворят границите с републиката.

В понеделник френският министър на здравеопазването упълномощи 19 департамента да затварят класните стаи след първия потвърден случай на инфекция: "През последните седмици наблюдаваме експлозивно нарастване на броя на инфекциите сред нашите колеги в училище, както и сред учениците. Тези показатели не спряха да растат и миналия вторник отказахме да отидем на работа, тъй като е невъзможно да се работи при такива условия", казва Ерик Фино, учител по история.

Турция отново затяга мерките срещу коронавируса

Турция затяга ограниченията, свързани с коронавируса, тъй като новите случаи на зараза се увеличават. Това предадоха световните агенции...

А в Унгария ограниченията са удължени до 8 април. Страната продължава да спазва комендантски час, ресторанти, културни институции, магазини и училища остават затворени.

Повече от 21,6% от населението са получили поне една доза от ваксината. В радиоинтервю министър-председателят Виктор Орбан заяви, че Унгария е закупила руската ваксина "Спутник V" по съвет на външния министър Петер Сийярто, който предвижда трудна ситуация с доставките на западни ваксини още през 2020 година.

Още: Близо 4500 нови случая на коронавирус у нас, над 200 души са починали за денонощие

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Законът по руски образец мина на комисия в грузинския парламент, в ход са нови протести в Тбилиси (ВИДЕО)

Ранени и загинали при руска ракетна срещу Одеса (ВИДЕО)

Бивш германски войник призна, че е шпионирал за Русия

Зеленски: Ще получим ракети за Patriot без забавяне (ВИДЕО)

Русия строи ново военно летище в Белгородска област: Съвсем удобно за украински удари (СНИМКИ)

Дейвид Камерън: Предлага се 40-дневно прекратяване на огъня

Столтенберг: Все още не е прекалено късно Украйна да спечели войната (ВИДЕО и СНИМКИ)

"Газ като наркотици": Как Молдова може за една нощ да свали Путиновия режим в Приднестровието

Часов Яр ще стане изходен пункт за руската офанзива срещу Константиновка: Украински военен

Чехия установи: Руски агенти са взривили оръжейните складове във Врбетице през 2014 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа