В Хага създават Международен трибунал за Косово

3663
В Хага създават Международен трибунал за Косово

В Хага ще бъде създаден специален трибунал за престъпления, извършени по време на войната в Косово. Това съобщи правосъдното министерство на Нидерландия.

„Съдът ще се заеме с разглеждането на предполагаеми престъпления, извършени през 1999-2000 година от членове на Армията за освобождение на Косово срещу етнически малцинства и политически опоненти“, уточниха от министерството, цитирани от ТАСС.

Ранени и арестувани след сблъсъци между полицията и протестиращи в Косово

Десетки ранени и арестувани е равносметката от вчерашните размирици в Прищина, последвали поредната демонстрация срещу косовското пра...

Настоящият вицепремиер и външен министър на Косово Хашим Тачи, който е и бивш премиер, е сред лицата, които са често спрягани като замесени в престъпления в Косово. Миналия август излизащия в Прищина в. "Бота сот" известни, че Тачи може да попадне в списъка на Специалния съд, който ще разследва военните престъпления, извършени от бившата Армия за освобождение на Косово (АОК).

Освен Тачи в списъка може да попаднат още председателят на парламента и неговият заместник Кадри Весели и Джавит Халити, бившият премиер и ръководител на АОК Агим Чеку, депутатите Саип Муя, Даут Харадинай, Азем Суля, Фатмир Лимай, Лахи Ибрахимай, както и бившият командир от АОК Бислим Зирапи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа