Великобритания ще покани Доналд Тръмп на държавно посещение

1033
Великобритания ще покани Доналд Тръмп на държавно посещение
Снимка: Getty Images/Guliver

Британското правителство смята да покани Доналд Тръмп от името на кралицата на държавно посещение, след като по-рано тази година депутатите обсъждаха идеята да му забранят да влиза във Великобритания.

Републиканецът Доналд Тръмп, който спечели президентските избори в Съединените щати, трябва да поеме поста на 20 януари. От "Даунинг стрийт" вече обявиха, че обмислят да го поканят на държавно посещение през следващото лято. Това става само месеци след като заради различни изяви на Тръмп депутатите дори обсъждаха в парламента идеята да му забранят достъп до Обединеното кралство. Сега обаче правителството изтъкна важноста от запазване на „специалните отношения“ между двете страни.

Популярността на Тръмп се повиши с 9 на сто след вота

Броят на американците, които си отнасят положително към новоизбрания президент Доналд Тръмп, се е увеличил с 9 процента от деня на избо...

По традиция по време на държавно посещение официален домакин на госта е кралицата, като посетителят отсяда или в Бъкингамския дворец, или в Уиндзор. Визитата обикновено започва с церемониално посрещане в присъствието лично на кралицата и други високопоставени членове на кралското семейство, последвано от държавен банкет в чест на госта.

Политически наблюдатели на Острова коментираха, че правителството е готово да използва кралицата като „тайно оръжие за циментиране на американско-британските отношения“ в труден момент.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа