X
 
 

Великобритания ще въведе медицински данък за всички чужденци

2358 0
Великобритания ще въведе медицински данък за всички чужденци
Снимка: Getty Images
Великобритания възнамерява да повиши размера на медицинския данък за чужденците до 625 британски лири годишно от 2021 г. Това съобщи британският министър на външните работи Доминик Рааб, цитиран от ТАСС.

Предвижда се след Брекзит той да обхване и гражданите на Европейския съюз, за които в момента няма никаква такса за включване в здравната система.

Борис Джонсън: Няма да удължаваме преходния период след Brexit

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че не вярва, че "преходният период" след излизането на Великобритания от Европейския съюз (Bre...

Целта на планираната от правителството мярка е Обединеното кралство да може да покрие разходите на националната здравна система. От нея се очаква през 2021 г. в бюджета на Националната здравна служба да влязат 500 милиона паунда.

За първи път медицински данък за чужденци беше въведен през 2015 г. Тогава той възлизаше на 200 паунда на година. Впоследствие обаче беше повишен до настоящите 400 паунда годишно.

Медицинският данък е част от мерките за нова имиграционна политика, които обяви днес Консервативната партия. Други мерки са изравняване на правилата за всички имигранти, независимо дали идват от ЕС или от друга страна, изчакване 5 години за достъп до помощи от социалните фондове.

В момента гражданите на ЕС чакат за това обикновено около 3 месеца, за допускане в страната ще е нужно предварително да има отправена покана за работа, независимо от коя част на света идва чужденецът, а изключения ще се правят единствено за висококвалифицирани учени и за желаещите да започнат бизнес.

Вече има настроения за искане на компенсации от Великобритания заради Brexit

Петнадесет държави, включително САЩ, Индия и Нова Зеландия, изразиха загриженост от забавянето на Brexit на срещата на Световната търг...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители