WikiLeaks дава 100 000 евро за този, който разкрие оригинален текст на ТПТИ

6495
WikiLeaks дава 100 000 евро за този, който разкрие оригинален текст на ТПТИ
Снимка: Getty Images / Guliver

WikiLeaks предлага награда от 100 000 евро на всеки, който предостави оригиналния текст от Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ), пише френският вестник "Монд".

В момента се водят преговори между ЕС и САЩ, като много неправителствени организации обвиняват двете световни сили в липса на прозрачност и голяма секретност по ключови обществени въпроси. Наградата, която се предлага от организацията на Джулиан Асандж, беше обявена днес, а сред "дарителите" е и бившият финансов министър на Гърция Янис Варуфакис. 

Еколози: ТПТИ ще доведе до внос на вредни храни

Институциите у нас все още не са направили анализа какви ще бъдат последиците върху българската икономика от Трансатлантическото партнь...

Той не е единствената известна световна фигура. Суми са отпуснали и журналистът на "Пентагон пейпърс" Даниел Елсбърг, модната дизайнерка Вивиан Уестууд и набралият световна слава покрай Едуард Сноудън американски журналист Глен Грийнуолд. Сумата на техните дарения все още не е известна, но само няколко часа след откриването на набирателната сметка, тя достигна цели 12 000 евро. 

"Тайнствеността на ТПТИ застрашава европейската демокрация. Хора с определени интереси се възползват и се радват на драго сърце, особено в случая с гръцкия народ. ТПТИ влияе върху живота на всички европейци и тласка Европа в дълготраен конфликт с Азия. Трябва да сложим край на тази тайна", пише Джулиан Асандж в съобщение. 

WikiLeaks стана известна с разсекретяването на конфиденциални документи, основно на американската администрация в световен мащаб.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа