Задаващият се скоро Brexit развълнува звездите на Острова

2387
Задаващият се скоро Brexit развълнува звездите на Острова
Снимка: iStock

Хю Грант обикаля от врата на врата, за да агитира за оставането на Великобритания в ЕС. На другия полюс са Майкъл Кейн или Джон Клийз от легендарните Монти Пайтън.

Deutsche Welle изкара интересен обзор какво мислят за Brexit британските звезди:

От врата на врата: Хю Грант агитира за оставане в ЕС

Борис Джонсън вече се готви да завърши Brexit

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че изглежда, че неговата Консервативна партия е спечелила "мощен нов мандат за изпълнение на Б...

В кампанията преди изборите някои лондончани останаха приятно изненадани да установят, че на вратата им звъни лично Хю Грант. Актьорът е яростен защитник на Европейския съюз (ЕС) и агитира в полза на либералдемократите - с надеждата, че Брекзит все още може да бъде предотвратен. Мотото му: "Срещу Джонсън преди всичко".

Елизабет Хърли: Голата истина "за" Brexit

Бившата годеница на Грант, Елизабет Хърли, също има ясна позиция по въпроса за Брекзит. Актрисата, известна с ролята си в шпионската комедия "Остин Пауърс", се снима гола през 2016 година само с възглавница в цветовете на британския флаг. Негативното си отношение към привържениците на ЕС тя изразява на страниците на седмичника "Спектейтър".

Джоан Роулинг громи в Twitter привържениците на Brexit

Авторката на сагата за Хари Потър не се притеснява да изразява открито мнението си по темата за Brexit. Нейната проевропейска позиция и постигните ѝ в Туитър, в които остро критикува напускането на ЕС, вече ѝ костваха някои фенове и последователи. Но това не ѝ пречи да продължава да громи привържениците на предстоящия Brexit.

Борис Джонсън и консерваторите спечелиха впечатляваща победа

Британските консерватори, водени от Борис Джонсън, печелят голямо мнозинство на предсрочните парламентарни избори на Острова и са на пъ...

Джон Клийз: Когато комикът е сериозен

Той също е за Brexit - Джон Клийз от легендарните "Монти Пайтън". Наскоро той се оплака, че Лондон вече не бил английски град - очевидно намек за многото чужденци, живеещи в него. Бившият му колега от "Монти Пайтън" Тери Гилиъм коментира тази позиция на Клийз така: "Много обичам Джон, но не мога да се съглася с начина, по който той възприема света".

Майкъл Кейн: Brexit до дупка!

Известният актьор, който наскоро изигра брилянтно ролята си във филма "Кралят на крадците", не спира да повтаря, че подкрепя Брекзит още от референдума през 2016 година. "Предпочитам да съм беден, но господар на собствената си съдба, отколкото богат, но нечий слуга", казва той пред телевизонното шоу "Тудей".

Даниел Крейг: Бонд е против Brexit

Бъдещето на ЕС: Качество на храните, Brexit и пакет "Мобилност" (I част)

Какво ще е бъдещето на Европейския съюз (ЕС) в контекста на новата Европейска комисия (EК) с председател Урсула фон дер Лайен? Докъде с...

Който години наред е олицетворявал тайните агенти на нейно Величество и като такъв е разпознаваем по целия свят, не вярва много в границите. Даниел Крейг не крие анти-Брекзит отношението си. В Instagram той публикува снимка, на която носи тениска с надпис "Никой човек не е остров". Снимката е направена от германския му приятел Волфганг Тилманс.

Волфганг Тилманс: снимки и плакати за оставането в ЕС

Награждаваният фотограф не е британец, но прекарва немалка част от времето си на Острова. Тилманс е активен поддръжник на оставането в ЕС. По време на кампанията преди европейските избори през май 2019 година, Волфганг Тилманс разпространи снимки и плакати на 24 езика. Тази инсталация с негови работи бе показана в рамките на "Фото Лондон" 2016.

Семейство Бекъм: Заедно сме по-силни

Бившата футболна звезда Дейвид Бекъм също е против Brexit. Още през 2016 година той подчерта, че именно интернационалността на Манчестър Юнайтед го е превърнала във водещ клуб. През същата година съпругата му, певицата Виктория, написа в Туитър, че ЕС е бъдещето на децата ѝ, защото "заедно сме по-силни".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Зеленски се зарадва бурно: Нямам търпение за следващите оръжия от САЩ

Задържаха заместника на Шойгу по обвинение в корупция

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 24.04 - Истерия в руските медии за новото оръжие от САЩ за Киев

Таваните на цените на роуминга в ЕС остават същите до 2032 г.

Великобритания поставя отбранителната си индустрия във военен режим

Ядрено оръжие в Полша: Генералният секретар на НАТО каза какво мисли Алианса

Шойгу се закани да бомбардира още повече Украйна

Украинците ликвидираха руски военен, обикалял с колело минните полета и примамвал дроновете-камикадзе (ВИДЕО)

По-лесни и в полза на потребителите условия за ремонт прие Европарламентът

ЕП прие обширен закон за борбата с трафик на хора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа