Захариева ще обсъди председателството на ЕС с австрийския първи дипломат Себастиан Курц

1055
Захариева ще обсъди председателството на ЕС с австрийския първи дипломат Себастиан Курц
Снимка: БГНЕС

Заместник-министър председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева ще бъде на работно посещение в Република Австрия на днес и утре.

Българският вицепремиер ще участва в Европейския форум „Вахау“, който се провежда 10 и 11 юни т.г., в абатството Гьотвайг, Долна Австрия.

Себастиан Круц предлага мигрантски центрове в Западните Балкани

Австрийският министър Себастиан Курц предлага създаването на центрове за бежанци извън ЕС, в Западните Балкани или Грузия. Това той на...

Форумът „Вахау“ е една от водещите европейски дискусионни платформи за обмен на идеи и визии на видни представители от областта на политиката, дипломация, бизнеса, академичните среди, за бъдещето на ЕС. Тази година събитието се провежда под мотото „Европа - по-близо до гражданите“, като дискусиите ще се фокусират върху въпросите: Как обединена Европа би могла да се доближи повече до своите граждани, така че всеки един да бъде мотивиран да даде своя принос; Как европейският континент да преодолее по-лесно съществуващите кризи /финансова криза, миграционна криза, Брекзит/, Европа отново да утвърди дълго градените си стойности и гражданите да възвърнат усещането си за сигурност, мир и просперитет.

В рамките на участието си във форума, Екатерина Захариева ще проведе и двустранни срещи. Тя ще разговаря с Волфганг Брандщетер, вицеканцлер и федерален министър на правосъдието на Република Австрия, както и с Фиона Хизлоп, секретар по култура, туризъм и външни работи в кабинета на Шотландия.

По време на визитата си във Виена, на 12 юни, вицепремиерът Захариева ще се срещне с австрийския федерален министър за Европа, интеграцията и външните работи Себастиан Курц. Акцент в разговора на двамата първи дипломати ще бъдат двустранните отношения и сътрудничеството във връзка с Триото Председателства на Съвета на ЕС Естония-България-Австрия в периода юли 2017 – декември 2018. Екатерина Захариева и Себастиан Курц ще обсъдят още актуални теми от европейския и международен дневен ред, сред които „Брекзит“, европейската перспектива за страните от региона на Западните Балкани, миграцията и др.

В австрийската столица, вицепремиерът Захариева ще проведе срещи и с представители на парламента. Тя ще разговаря с председателя на парламентарната група за приятелство България - Австрия Херман Брюкл и членове на групата. Екатерина Захариева ще се срещне и с представители на ръководството и членове на Комисията по външна политика в австрийския парламент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа