Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заместникът на Тереза Мей подаде оставка заради порнографски скандал

21 декември 2017, 05:55 часа • 2368 прочитания

Деймиън Грийн – ръководител на канцеларията на британското правителство и заместник на премиера Тереза Мей, подаде оставка заради течащото срещу него в момента разследване на непристойно поведение и притежание на "екстремно" порнографско съдържание", открито през 2008 година на компютъра му в Камарата на общините. Той поднесе и извиненията си към журналистката от The Times Кейт Малтбай, която миналия месец го обвини в сексуален тормоз, макар и да не призна за действията си, предаде БГНЕС.

"Ясно ми е, че трябваше да бъда по-конкретен в медийните си изявления относно разговорите на полицията с адвокатите ми за порнографията на компютрите ми и повторния интерес на властите към мен през 2013 година. Извинявам се, че изказванията ми бяха подвеждащи. Неоправданите ми и дълбоко нараняващи обвинения, бяха неприятни както за мен, така и за семейството ми, но е правилно те да бъдат разследвани от полицията", обясни Грийн.

По-рано Грийн беше направил две публични изявления във връзка с повдигнатите срещу него обвинения, на 4 и 11 ноември, които Тереза Мей прие като неточни и подвеждащи.

"Това нарушава седем принципа на публичния живот, както и нарушаване на министерския кодекс", обяви Мей в писмото си, с което прие оставката на Грийн. В него тя благодари на Грийн за добрата съвместна работа и заяви, че "с тъга се принуждава да поиска оставката му".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес