Заради организираната просия в Швеция набират сила крайнодесни настроения

7130
Заради организираната просия в Швеция набират сила крайнодесни настроения
Снимка: Getty Images / Guliver

За пръв път, откакто се правят социологически проучвания, крайнодясна партия събира най-голямо одобрение в Швеция. Става въпрос за Шведската демократична партия, която има 25,2% одобрение според ново проучване, изготвено от Metro и цитирано от EurActiv. За сравнение на второ място се нареждат управляващите в страната социалдемократи с 23,4% подкрепа.

Според други коментари в шведската преса обаче в това проучване крайнодесните винаги се представят добре. Представен е и анализ на петте най-големи социологически проучвания в страната, според които средната подкрепа за демократите е 16,4%.

Шведска партия иска входни визи за българи и румънци

Антиимигрантската партия "Шведски демократи" предприе кампания срещу просяците, които са основно граждани на България и Румъния. Разле...

„Много хора не са доволни от сегашното правителство и политиката му особено по отношение на имигрантите и интеграцията. Открито има настроения срещу управляващите и заради увеличаващия се брой просяци”, коментира резултатите от проучването на Metro говорителят на шведските демократи Ричард Йомшоф.

В началото на август точно по въпроса с просяците партията предприе драстична инициатива – тя опъна плакат с извинение към туристите на една от метростанциите в Стокхолм. „Извинявайте за бъркотията в Швеция. Имаме сериозен проблем с организираното просене. Международни престъпни групи печелят от отчаянието на хората. Нашето правителство не прави нужното, но ние ще го направим. Подкрепата за нас расте главоломно. Ние сме Шведската демократическа партия – заповядайте отново в Швеция през 2018 година”.

Преди време, по Нова телевизия журналистката Миролюба Бенатова показа материал за организирани просяци, идващи от България.

На последните парламентарни избори в скандинавската държава шведските демократи събраха 12,9%, което ги нареди на трето място.

Наплив от БГ-просяци в Леверкузен

Зачестяват набезите на крадци и просяци от България в Леверкузен. Повечето от тях са гастрольори от близкия Дуисбург, където положе...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com