Как работят бинарните опции

1555
Как работят бинарните опции
Снимка: iStock

Всички бинарни опции, независимо от вида на транзакцията, се основават на един и същи принцип. Състои се в избор на една от двете възможности за промяна на стойността на даден актив. Благодарение на това е възможно да се постигне максимална простота на интерфейса на платформата за търговия (почти всички подобни транзакции се извършват онлайн). За да закупите бинарна опция, трябва да изпълните само няколко прости стъпки:

Изберете актив.

Задайте времето на изтичане (датата на приключване на сделката).

Посочете тарифата.

Изберете посоката на промяна на цената - нагоре или надолу.

Често първите три параметъра се задават автоматично или се запазват от предишни транзакции. Какво ви позволява да закупите двоична опция, като натиснете един от двата бутона - CALL или PUT.

В допълнение към избора на посоката на промяна на цената, трябва да бъдете изключително внимателни при определянето на самия актив, по отношение на който се извършва сделката. Изборът от наличните опции става в специален прозорец и до голяма степен определя размера на печалбата или загубата.

Кой използва най-много бинарни опции?

Това е пряко свързано с предимствата на този инструмент за търговия, включително достъпност, ефективност и лекота на транзакции. Ето защо не е изненадващо, че най-честите участници в бинарните опции са начинаещи без опит в борсовата търговия или инвеститори, които нямат достатъчно свободно време или финансови ресурси.

Но не трябва да свеждате пазара на бинарни опции само до място за търговия на нискоквалифицирани участници на пазара. В реалния живот всичко е много по-сложно. Например, значителна част от участниците в транзакциите са инвеститори, които обичат и знаят как да поемат рискове.

Могат ли бинарните опции да загубят своята релевантност?

Да се ​​даде недвусмислен отговор на въпроса е просто нереалистично. От една страна, общото настроение по отношение на бинарните опции - както от страна на обществото, така и от страна на управляващите на повечето страни - най-често има негативна конотация. От друга страна, броят на участниците в транзакциите расте постоянно и бързо.

Важно е да се отбележи следната точка. По-нататъшната съдба на бинарните опции до голяма степен зависи от това доколко ще бъде възможно да се преведе търговията в напълно законна посока. Ако регулаторите от различни страни могат ефективно да контролират този пазар и да го освободят от безскрупулни участници, има голяма вероятност за по-нататъшен растеж. В противен случай въвеждането на още по-строги ограничения ще стане много по-реалистично. Техният резултат най-вероятно ще бъде постепенно или дори категорично намаляване на обема на търговия с бинарни опции.

Как да изберем добър брокер?

Преди да започнете да търгувате с бинарни опции, трябва да изберете брокер. По отношение на този финансов инструмент, говорим за онлайн платформа, която предлага услуги за организиране и провеждане на такива транзакции. Намерихме това сравнение на брокери за бинарни опции.

За какво да внимавате?

Първата и основна задача при избора на брокер е да се отсеят безскрупулните и ненадеждни участници на пазара. Следващата цел е да намерите сайт, който предлага най-изгодни условия. Именно в тази последователност, тъй като сигурността на инвестициите в този случай е много по-важна от всички други аспекти.

Ето защо, за компетентен избор на брокер, се препоръчва да се използват четири ключови критерия:

Опит на пазара. Ако компанията е открита наскоро, не трябва да се свързвате с нейните услуги. Много по-правилно е да изберете за по-нататъшно сътрудничество дългогодишна и успешно функционираща компания с голяма клиентска база.

Законност. Пълноправните брокерски компании трябва да имат лиценз от регулатора. Много онлайн платформи работят без разрешителни. Това е сериозен недостатък, който увеличава риска от попадане на измамници, но този факт също се превръща в плюс, когато става въпрос за достъпност и лекота на търговия.

Ниво на обслужване. Това е сложна концепция, която обхваща както функционалността на интерфейса (от подходящия език до лесната употреба), така и квалификацията на персонала (мениджъри на акаунти, техническа поддръжка и др.)

Финансови условия на сътрудничество. Друг сложен критерий, при разглеждането на който се вземат предвид голям брой параметри:

  • Размера на комисионната за различните операции
  • Входен праг
  • Програма за лоялност и персонални бонуси
  • Попълване и теглене на средства
  • Списък и разнообразие от налични инструменти за търговия
  • Времеви диапазон на изтичане и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФИНАНСИ:

Хазартни компании: Законовите промени ще ощетят държавния бюджет

БНБ обяви колко е българският външен дълг

Доброволци от Пощенска банка засадиха 1300 нови фиданки в района на село Негован

Важно за великденските добавки към пенсиите: Кой взема и кой - не

Хубави новини за кредитния ни рейтинг от Fitch, но не и за приемането на еврото

БНБ отчете увеличаване на депозитите и свиване на кредитите в края на 2023 г.

Deutsche bank отчете най-високата си тримесечна печалба от 11 години

Рокадите продължават: Смениха и директора на АДФИ

Финансовият министър увери еврокомисар, че работим за приемане на еврото

Вноска без такса и през уикенда предлага Пощенска банка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com