80 смъртни заплахи разтърсиха Лацио преди сблъсъка с Лудогорец

23349
80 смъртни заплахи разтърсиха Лацио преди сблъсъка с Лудогорец
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на Лацио Клаудио Лотито е получил близо 80 смъртни заплахи. Това призна той на специално свикана пресконференция. Те идват от разгневени тифози на "орлите", които искат босът да си подаде оставката моментално.

"Получих близо 80 смъртни заплахи по телефона от псевдо-фенове, които искат да напусна или в противен случай ще ме убият. Заради това се движа с охрана. Привържениците са част от клуба, но тези прекрачват всякакви граници", заяви Лотито, след което телефонът му отново позвъня. "Кой е? Защо не си кажеш името?", отговори Лотито преди връзката да прекъсне. "Ето, видяхте ли. Станахте свидетели на поредното обаждане. Казаха ми веднага да си тръгна", обърна се Лотито към журналистите в залата.

Той коментира и трансфера на бразилския национал Ернанес в Интер. Това най-вероятно е една от причините за гнева на тифозите. "Преминаването му беше само и единствено негово решение. Аз нищо не можех да направя. Беше се разбрал с Интер отдавна. Ако беше останал при нас, нямаше да е щастлив. Щеше да е така до лятото, след което да отиде на световното първенство в Бразилия, да се върна и да стои още няколко месеца и после да напусне като свободен агент, без да вземем нито цент за него", добави Лотито.

Междувременно треньорът на Лацио Едуардо Рея се извини на феновете на Рома за неуместно изказване. Специалистът заяви, че се надява всички играчи на големия съперник да се контузят преди дербито между двата отбора, което ще се играе в неделя, 9 февруари. "Просто се опитах да разведря обстановката, моля да бъда извинен от всички. Думите ми бяха неуместни", показа характер Рея.

Лацио е съперник на Лудогорец на 1/16-финалите в Лига Европа. Първият мач е на 20 февруари на "Олимпико" в Рим от 22:05 ч. българско време, а реваншът е седмица по-късно на националния стадион "Васил Левски" от 20:00 ч. Билетите и за двете срещи вече са пуснати в продажба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят