Адът на Истанбул очаква Ювентус

61747
Адът на Истанбул очаква Ювентус

Дойде време за решителният кръг в груповата фаза на Шампионската лига – последният. Много от отборите, които продължават напред в елиминациите, вече са ясни, но все още има и такива, за които предстои люта битка – в един последен мач, в който ще трябва да покажат колко струват. Нека да погледнем един от тези двубои на живот и смърт.

Галатасарай – Ювентус, 21:45 часа

Йоренте: Не трябва да се притесняваме от Галатасарай

Испанецът смята, че той и съотборниците му от "Ювентус" ще преминат в следващата фаза на Шампионска лига, но Роберто Манчини е на мнени...


В група B след изтеглянето на жребия се считаше, че „Реал Мадрид” и „Ювентус” няма да имат проблем да се класират напред. За „Реал” прогнозите се оправдаха – Белият балет е с 13 точки и сигурно първо място, но италианският шампион още не се е класирал. За да го направи, Юве ще трябва да мине през ада на Истанбул – защото загуба за Юве от „Галатасарай” означава отпадане от турнира на най-богатите.

Като цяло Истнабул е истински кошмар за друг голям гранд от Апенините – „Милан”. Росонерите на два пъти губят от „Галатасарай” в края на миналия век и началото на този – все в груповата фаза в решителни мачове. През сезон 1999-2000 година на росонерите, както сега и на бианконерите, им трябва задължителна победа. Те водят на „Али Сами Йен” с 2:1 до 87-та минута с голове на Джордж Уеа и Федерико Джунти, когато първо Хакан Шукур изравнява, а Юмит Давала в 90-тата минута от дузпа прави пълен обрат. На следващата година „Милан” пада с 0:2 в Истанбул след голове на Джика Хаджи и Марио Жардел. Затова сега „Галатасарай” със сигурност ще си спомня за тези мачове и ще черпи увереност от тях.

Всъщност турският гранд има победа срещу Юве в Истанбул – с 2:0 през 2003 година. Досега двата тима имат по една победа в съперничеството си и три равенства, включително 2:2 в първия мач в групата. Лошото за Юве е, че през тази година още няма победа като гост в Шампионската лига, но пък „Галатасарай” показва колебания и при задължителното условие да атакува за италианците ще има доста възможности.

Няколко отбора си осигуриха участие в елиминациите на Шампионска лига

Общият резултат от снощи в първа група е една голяма нула и по 1т. за всеки от четирите отбора. „Манчестър Юнайтед” и &bdqu...

Състави и тактика

Докато "Галатасарай" няма проблеми със състава, то при за италианците нещата не стоят така. За „Ювентус” големите липси са Андреа Пирло и Мирко Вучинич. И докато Юве вече свикна без черногореца, то опитът на Пирло в задържането на топката в средата на терена ще бъде доста трудно компенсиран, макар бианконерите да имат хора като Артуро Видал и Клаудио Маркизио. Според прогнозите „Галатасарай” ще излезе в схема 3-5-2, като основната ударна сила разбира се ще е Дидие Дрогба, който блесна с гол и асистенция в Торино. Зад Дрогба ще бъдат Уесли Снайдер, Алберт Риера и Емануел Ебуе, които трябва да пробият италианската отбрана. Със сигурност турците са наясно, че в този мач трябва да вкарват, защото в защита определно имат проблеми и Роберто Манчини е наясно с това.

От своя страна „Ювентус” ще разчита на все по-добре комуникиращата двойка Карлос Тевес – Фернандо Йоренте. Ниският и повратлив аржентинец и мощният испанец се допълват много добре и дават редица опции за италианския шампион в атака - с игра по земя, с центрирания, с използване на физиката на Йоренте, който да отваря коридори за Тевес и играчи от втора линия като Пол Погба. Всъщност нищо чудно „Юве” да заложи също на 3-5-2, защото това е тяхната традиционна схема, но остава да видим ще посмее ли Антонио Конте да предложи пряк сблъсък тяло в тяло на Манчини, или ще промени схемата при липсата на Пирло. Във всеки случай персоналните двубои Риера – Лихтщайнер и Ебуе – Асамоа ще са много важни за крайния изход на мача.

Прогноза: 2

Ювентус загуби един от най-силните си бойци

Ветеранът Андреа Пирло е аут до края на годината за "старата госпожа" след контузия в коляното, по време на двубоя срещу "Удинезе". 34-...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят