Барселона измъкна Ел Класико

29584
Барселона измъкна Ел Класико
Снимка: Getty Images/Guliver

В голямото дерби на Испания, 225-тото Ел Класико, отборът на „Барселона” спечели 87-та си победа срещу „Реал” и затвърди лидерската си позиция в Испания. Барса има вече 28 точки, докато „Реал” остава трети с 22 пункта и с много въпросителни относно шансовете да спечели титлата в Примера.

Още в началото си пролича каква ще е тактиката на двата тима, макар че и двамата треньори излязоха с идентични схеми на игра – 4-3-3. „Барселона” обаче залагаше на типичния си стил с повече владеене на топката и опити за „отваряне” ня защитата в бяло с флангови атаки, докато „Реал” гледаше да посреща каталунците в своята половина и да удря на бързи контраатаки с Кристияно Роналдо и Гарет Бейл – тактика, подобна на тази от последното гостуване на кралския клуб на „Ноу Камп”, когато „Реал” спечели с 3:1.

Осасуна спря победната серия на Барселона

Отборът на "Барселона" се препъна при гостуването в "Осасуна", като завърши 0:0, предаде football24.bg. По този начин серията от осем п...

Първи удар в мача нанесе „Барселона” – в 18-тата минута Андрес Иниеста дръпна рязко с топка в крака, вклини се между халфовата и защитната линия на „Реал” и с мек пас изведе Неймар отляво. Бразилецът не се бави много и стреля по диагонала, уцелвайки право долния ляв ъгъл на Диего Лопес – 1:0. Минути след това Лео Меси беше изведен сам отдясно, но фалцовият му удар в далечния ъгъл отиде в аут.

След гола Барса стана още по-активна, но нови чисти положения не дойдоха, докато „Реал” се мъчеше да направи нещо в атака. В 42-рата минута най-после и белите имаха отличен първи шанс за гол – Кристияно Роналдо проби отляво, центрира добре и от метър Сами Кедира бутна топката, но Валдес спаси. В ситуацията обаче се получи рикошет и топката се отби в ръката на Адриано Кореа, но съдията Ундиано Майенко не даде дузпа.

Второто полувреме започна с натиск на „Реал” и две опасни разбърквания след отлични пробиви на Роналдо, но „Барселона” контрира с две-три бързи атаки, при едната от които Пепе спря в последния момент Неймар преди бразилецът да вкара втори гол.

Няколко забележителни дербита през този уикенд

Шалке - Борусия Дортмунд, събота,16:30 В събота можете да се насладите на немския сблъсък между „Борусия Дортмунд” и &bd...

В 57-та минута Лука Модрич изведе на скорост Кристияно Роналдо сам срещу Виктор Валдес отляво, португалецът стреля силно с левия крак, но в обсега на вратаря на Барса и той спаси.

В 70-тата минута „Реал” отново претендираше за дузпа и с основание – при бърза атака Роналдо беше изведен в наказателното поле, Хавиер Масчерано сложи ръка на гърба му и го бутна, като португалецът веднага падна, усетил натиска, но съдията пак замълча.

Седем минути по-късно всичко свърши – пас в коридор изведе на скорост Алексис Санчес, той беше застигнат от защитата в бяло, спря се на дъгата на наказателното поле, видя че Диего Лопес е излязал неразумно напред и го прехвърли с чудесен удар – 2:0.

В 86-тата минута Кедира можеше да вкара поне почетен гол след хубав пас в коридор, но стреля в ръцете на Валдес. Все пак в 91-вата минута „Реал” вкара почетен гол след светкавична атака с два паса, при която Роналдо изведе Хесе Родригес сам срещу Валдес и този път топката мина под ръцете на Валдес – 2:1. Това се оказа и крайният резултат във вълнуващотот дерби.

Равенство между Милан и Барселона

Логично равенство – това предложи първият двубой между грандовете „Милан” и „Барселона” в тазгодишното из...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят