Белингам и Мбапе правят Реал Мадрид хегемон на Европа за 10 години напред

3624
Белингам и Мбапе правят Реал Мадрид хегемон на Европа за 10 години напред
Снимка: GettyImages

Испанският колос Реал Мадрид ще се опита да се възползва от несигурността в Пари Сен Жермен това лято, за да привлече Килиан Мбапе, превръщайки го в потенциално най-скъпия трансфер в историята на футбола. Наред с този ход "белия балет" ще опита да привлече и друга скъпоструваща звезда - Джуд Белингам, твърди британското издание The Telegraph.

Целта на Реал - да доминира в Европа в следващото десетилетие

Испанските шампиони са обсъждали възможността двамата играчи да пристигнат през лятото. Подобни харчове могат да се окажат рекордни в историята на "белия балет", но целта пред отбора изисква подобен подход: Реал иска да доминира не европейската сцена през следващото десетилетие.

След като се превърнаха във фаворити за подписа на Джуд Белингам, сега "кралете" се готвят да съживят дългогодишния си интерес към Мбапе. Реал опита да привлече французина през миналото лято срещу 170 милиона паунда, но Мбапе предпочете да подпише нов мултимилионен договор с ПСЖ.

Джуд Белингам

ПСЖ разочарова Килиан Мбапе

През настоящия сезон обаче ПСЖ не оправда очакванията и на самия Мбапе, като тимът отпадна рано-рано в Шампионска лига, а също така бе отстранен и от Купата на Франция. Нещо повече: парижани дори не са сигурни в спечелването на титлата в Лига 1, а в допълнение другите две звезди в отбора Лионел Меси и Неймар може да напуснат.  

По-рано Мбапе публично разкритикува собствения си клуб за това, че е използвал образа му на твърде видно място в рекламните си материали за сезонни билети. "Не съм съгласен с това публикувано видео. Това със сигурност не е Килиан Сен Жермен", написа Мбапе в изявление след публикуването му, като подчерта, че не е бил попитан от клуба дали е съгласен.

Килиан Мбапе

Как Реал може да притисне ПСЖ да продаде Мбапе?

Договорът на Мбапе с ПСЖ е до лятото на 2025 година, но в публичното пространство се говори, че последната година от контракта му е само опция за удължаване. Това означава, че други европейски грандове, начело с Реал Мадрид, могат да опитат да притиснат ПСЖ да го продаде, за да не го изгуби без трансферна сума през 2024-та.

ПСЖ иска да гради отбора си около Мбапе

ПСЖ е твърдо решен да задържи Мбапе и да гради отбора си около него. Парижани искат да въвлекат млади играчи в състава, като такива са тинейджърите Варен Зайре-Емери и Ел Шадай Бишиабу, които вече получиха игрово време през сезона. 

Килиан Мбапе

Реал обаче е готов да действа за трансфер на Мбапе, ако има дори най-малък намек, че той ще бъде достъпен на пазара. "Кралете" останаха разочаровани, че не успяха да го вземат през миналото лято, а Ла Лига дори подаде жалба до УЕФА заради удължения договор на Мбапе с ПСЖ, наричайки това "скандално" на фона на финансовите загуби на парижани.

Планът за подмладяване на Реал Мадрид включва Белингам и Мбапе

Планът на Реал Мадрид е да направи плавен преход от опитния си състав, в който се отличават имената на Лука Модрич, Тони Кроос и Карим Бензема, към изцяло подмладен отбор с играчи като Винисиус Жуниор, Едуардо Камавинга, Орелиан Чуамени, а към тях да бъдат прибавени Джуд Белингам и Килиан Мбапе.

Реал вади 350 милиона за Белингам и Мбапе

За да бъдат привлечени Белингам и Мбапе, Реал Мадрид вероятно ще трябва да плати сума от порядъка на 350 милиона евро. Халфът на Борусия е оценяван на около 150 милиона, докато за Мбапе могат да бъдат поискани около 200 милиона. Най-скъпият трансфер в историята на футбола остава този на Неймар в ПСЖ за 222 млн. евро.

Още футболни новини четете в Actualno.com!

Реал Мадрид

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

Стана ясно кой е новият треньор на Байерн, баварците вадят милиони, за да го вземат

Интер стартира празненствата по случай 20-та си титла с бой над Торино (ВИДЕО)

Напрежение в Ливърпул: Салах избухна срещу Клоп (ВИДЕО)

Ювентус и Милан счупиха рекордите за най-скучно дерби в Серия А (ВИДЕО)

Лайпциг разгроми Дортмунд и го отказа от топ 4, Байерн би "палача" на Левски (ВИДЕО)

Юнайтед с издънка срещу предпоследния в Англия, Онана разби главата на съперник (ВИДЕО)

Ливърпул тотално отписа титлата след още един резил във Висшата лига (ВИДЕО)

Решено! Арне Слот наследява Юрген Клоп в Ливърпул

Илия Груев и Лийдс сгафиха, а Лестър се завърна във Висшата лига (ВИДЕО)

Резервите на Реал Мадрид излъгаха Сосиедад, турски вундеркинд блести (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят