Bwin Анализ - Лудогорец търси реванш срещу унгарския Ференцварош

4031
Bwin Анализ - Лудогорец търси реванш срещу унгарския Ференцварош
Снимка: Bwin

Борбата в групите на Лига Европа се възобновява тази седмица. Родният шампион Лудогорец ще има възможност да си отмъсти на Ференцварош на унгарска земя. Ключовият двубой започва в 19.55 българско време, а познавачите на играта имат възможност да си направят регистрация в букмейкъра Bwin и да се възползват от високите коефициенти за всички мачове от турнира.

Разградчани оглавиха еднолично групата след комфортната домакинска победа над руския ЦСКА Москва с 5-1 вкъщи. Унгарците също се представиха нелошо в първия кръг, като неочаквано си тръгнаха с точка от Испания при гостуването си на Еспаньол. Допълнителна мотивация за българския тим е съвсем пресния спомен от сблъсъците с Ференцварош през юли. Жребият сблъска двата тима в предварителните кръгове на Шампионската лига, където унгарците успяха да надделеят след два драматични мача. Също както и сега, Ференцварош бяха домакини в първия мач. Те поведоха рано, но Лудогорец не се стресна и изравни бързо чрез Свирчок. Българският тим обаче все пак загуби срещата след гол през втората част. Унгарците започнаха ударно и реванша в Разград, като поведоха с два гола до 21-та минута. „Орлите“ бяха далеч от мисълта да се предават и Георги Терзиев намали резултата в 24-а минута. Може би решаващият момент в срещата беше изпуснатата от Свирчок дузпа в 29-ата минута, която би изравнила резултата. Ференцварош подпечата класирането си напред с нов гол след почивката, а драмата приключи с късен червен картон на Козмин Моци.

Лудогорец има всички основания да гледа с повече оптимизъм към двата сблъсъка с унгарския съперник в Лига Европа обаче. Разградчани подобриха играта си след треньорската рокада и показаха на останалите родни отбори, че слуховете за перманентна криза в техния лагер са силно преувеличени. Те вече оглавяват класирането в родния шампионат след 11-ия кръг с 27 точки, на точка пред преследвача Левски и на 4 точки пред третия Локомотив Пловдив. Разградчани са отбелязали 19 гола в последните си 10 мача при допуснати само 5, и чиста мрежа в 6 от тези срещи. Последната загуба на отбора беше именно реваншът в Разград срещу Ференцварош. Оттогава отборът е в серия от 18 мача без загуба във всички турнири.

Унгарците обаче също демонстрират много добра форма в последно време. Те са непобедени в последните си 7 срещи, като тази серия включва 6 победи и равенство. Отборът е традиционно силен вкъщи, където е спечелил 10 от последните си 11 мача. Тази форма им позволи да излязат на втората позиция в унгарското първенство, на три точки зад МОЛ Види. Ференцварош обаче имат един изигран мач по-малко.

Прогноза: Мачът ще бъде много оспорван и крайния изход е трудно да бъде предвиден. Въпреки важността на двубоя с оглед на крайното класиране в групата, съперниците надали ще изневерят на обичайния си нападателен стил обаче. Това е много добра предпоставка да наблюдаваме отново напрегнат, интересен и резултатен двубой, с обрати и голове и в двете мрежи. Двата отбора да вкарат при коефициенти около 1.80 е добър залог с висок шанс за реализация. Може би дори още по-добра опция при коефициенти около 2.10 е Над 2.5 гола.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

Мбапе и Дембеле се развихриха за разгром на ПСЖ, но Монако отложи празненствата (ВИДЕО)

Ливърпул се сгромоляса в дербито с Евертън, Юнайтед се измъчи с последния (ВИДЕО)

Байерн стартира преговори с националния селекционер на Австрия

Хоспитализираха аржентинска легенда, състоянието му е стабилно (ВИДЕО)

Арестуваха двама футболисти от Висшата лига по обвинение в изнасилване

Кирил Десподов е фаворит за Играч на сезона в гръцката Суперлига

Преди 28 години: Греъм Сунес заби знаме на Галатасарай на стадиона на Фенербахче (ВИДЕО)

Арсенал хвърли здрав пердах на Челси и се откъсна на върха в Англия (ВИДЕО)

Непопулярен треньор наследява Юрген Клоп в Ливърпул

"Нещата можеха да бъдат различни": Моуриньо се оплака от Ман Юнайтед

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com