Дортмунд злорадстват за жребия на Байерн

15531
Дортмунд злорадстват за жребия на Байерн
Снимка: Getty Images/Guliver

Спортният директор на “Борусия Дортмунд”, Ханс-Йоаким Вацке, е доволен от жребия за елиминационната фаза в Шампионска лига. Немският тим ще се изправи срещу руския “Зенит”, което се посрещна с въодушевление в лагера на “Борусия”, както и новината, че “врагът” им в Бундеслигата, “Байерн Мюнхен”, ще се изправи срещу “Арсенал”.

Сега четвъртфиналите в турнира са по-реалистични за тима на “Дортмунд”, отколкото за “Байерн”, но все пак до февруари месец има много време, а и “баварците” трябва да защитават настоящия трофей.

Байерн е най-добрият отбор в Германия за годината

Байерн Мюнхен получи приза за отбор на годината в Германия, а олимпийският шампион в хвърлянето на диск Роберт Хартинг и копиехвъргач...

Именно “Арсенал” обаче на косъм можеше да елиминира “Байерн” през миналото издание на Шампионска лига. В първия двубой немският тим се наложи с 3:1 като гост в много лесна наглед среща. Така всички бяха решили, че вече са на четвърт финал, но не и “Арсенал”. При гостуването си на “Алианц Арена”, “топчиите” победиха с 2:0, като само късметът им попречи да вкарат още поне един гол и да отстранят “баварците”. Ето защо сега от щаба на “Борусия Дортмунд” потриват доволно ръце от съперника на своите опоненти, които ги биха на финала в последното издание на турнира.

“Изборът ни устройва. Все пак да не забравяме, че “Зенит” са добър отбор с добри играчи. Доволни сме и от жребия на “Байерн”, които изтеглиха “Арсенал”. Английският клуб бе в нашата група и никак не бе лесно. Още повече, че в момента са водачи във Висшата лига”, коментира Вацке.

Арсенал без Кошчелни до края на годината

Защитникът на "Арсенал", Лоран Кошчелни. получи прорезна рана в коляното, след като се сблъска с Алваро негредо от "Манчестър Сити" в с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят