Един от косвените фактори за лудото ни американско футболно лято през 1994 е в кома

2764
Един от косвените фактори за лудото ни американско футболно лято през 1994 е в кома
Снимка: Getty Images/Guliver

Един от най-популярните френски футболисти от близкото минало Давид Жинола е получил инфаркт след като е играл футболен мач в много горещо време. Според френското издание "L'Equipe" Жинола е изпаднал в кома, пише Sportlive.bg.

За инцидента беше съобщено в официалния Twitter профил на играча. Има информация, че агентът на големия футболист е съобщил оптимистични новини за състоянието на Жинола. Не е напълно ясно обаче дали Жинола всъщност е играл футболен мач или е бил на турнир по голф. Той е само на 49 години.

Половината инфаркти се оказали безсимптомни

Безсимптомните инфаркти на миокарда, протичащи незабележимо за човека, са до 45% от всички инфаркти в САЩ, твърдят учени. Изследването ...

Жинола блестеше в редиците на ПСЖ, Тотнъм, Нюкасъл, Астън Вила и Евертън. Той беше лицето на френския футбол в Англия, заедно със звездата на Манчестър Юнайтед Ерик Кантона и беше част от онова френско поколение футболисти, което нашият национален отбор по футбол елиминира в квалификациите за Световното първенство по футбол в САЩ през 1994 година. Всъщност точно Жинола направи фатална грешка в последната минута, след като центрира крайно рисковано и неточно и позволи на нашите момчета да направят знаменитата контраатака със страхотния пас на Любослав Пенев към Емил Костадинов, който крилото оползотвори с бомбен удар под гредата на безпомощния Бернар Лама.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят