Евро 2016 ще е във Франция, обявиха от УЕФА

7144
Евро 2016 ще е във Франция, обявиха от УЕФА
Снимка: Gulliver/ Getty Images

"Жребият за Европейското първенство във Франция през 2016 година, както и самата надпревара, ще се проведат както са планирани, без никакви промени", обяви УЕФА във връзка с терористичните атаки в Париж от 13 ноември.

Въпреки че една от целите на терористите бе "Стад дьо Франс", където трябва да се проведе финалът на Евро 2016, от УЕФА потвърдиха, че няма да има никакви промени в предварителния план за провеждането на шампиона на Стария континент.

"Вече повече от три години организационният комитет на Евро 2016 работи със съответните власти, за да изгради най-подходящите механизми за осигуряване на безопасното провеждане на турнира. Сигурни сме, че нужните мерки ще бъдат взети. Жребият за финалите на първенството ще се проведе по програма на 12 декември в Париж, а турнирът ще се проведе във Франция от 10 юни до 10 юли 2016 година", се казва в съобщението от футболната централа.

Шефът на организационния комитет Жак Ламбер сподели, че рискът от терористични атаки винаги е влизал в подготовката за Евро 2016.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com