Фулъм гони треньора, позволил на Бербатов да напусне

29135
Фулъм гони треньора, позволил на Бербатов да напусне
Снимка: Getty Images/Guliver


Ръководството на Фулъм сериозно обмисля да бие шута на холандския мениджър на клуба Рене Муленщайн. Английските медии съобщиха за новината, след като вчера, 4 февруари, отборът бе изритан от турнира за Купата на Англия от опашкаря в Лига 1 (трета дивизия) Шефилд Юнайтед. Фулъм загуби преиграването от 5-ия кръг срещу "остриетата" на собствения си стадион "Крейвън Котидж" с 0:1 след продължения, а единственото попадение бе вкарано от Шон Милър в 120-ата мин.

Муленщайн, който направи име като член на щаба на сър Алекс Фъргюсън в щаба на Манчестър Юнайтед, бе привлечен през средата на ноември миналата година като помощник на предшественика и сънародника си Мартин Йол. Главната задача на Муленщайн бе да помогне за спасяването на закъсалия лондонски тим, като възроди играта на българския нападател Димитър Бербатов.

Решението на Фулъм тогава бе прието като доста странно. Публична тайна е, че именно Муленщайн е дал съвета на Алекс Фъргюсън да не включва изобщо Бербатов в групата за финала на Шампионската лига срещу Барселона през 2011 г. В крайна сметка може би точно този факт повлия впоследствие и на решението на Бербатов да премине в Монако под наем до края на сезона.

Самият Муленщайн смени на треньорския пост Мартин Йол на 2 декември миналата година, само половин месец след пристигането си в клуба. Оттогава обаче Фулъм не спира да затъва и вече е на последно място във Висшата лига. В момента тимът е с четири поредни загуби в първенството, като особен звучен бе шамарът в последната среща - 0:3 от Саутхемптън в Лондон. Капакът обаче бе отпадането от Купата на Англия от третодивизионния слабак Шефилд Юнайтед.

49-годишният Муленщайн се опита да обясни странния провал: "Разочароващо, наистина. Играта ни беше толкова гадна, колкото и времето. Не е тайна защо отборът се представя така. Момчетата се мъчат да обърнат нещата, но нищо не ни помага. А когато всеки следващ резултат е негативен, самочувствието им пада."

Според Daily Mail пък на "Крейвън котидж" вече обсъждат кандидати за заместник на холандеца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com